13. jul 2017.13. jul 2017.
OBELEŽEN DAN NAUKE
PREDŠKOLCI POSETILI CSU

OBELEŽEN DAN NAUKE

Protekle sedmice, na dan rođenja Nikole Tesle, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, u saradnji sa PU “Naše dete” iz Šapca i Centrom za promocije nauke iz Beograda, obeležen je Dan nauke. Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu, ugostio je šabačke predškolce kako bi im pokazao neka od najzanimljivijih naučnih dostignuća.
-Na dan rođenja našeg velikog pronalazača Nikole Tesle Centar za promociju nauke zajedno sa centrima za stručno usavršavanje u Srbiji obeležava Dan nauke u Srbiji. Ovom prilikom smo pozvali u goste naše male prijatelje kako bismo im pokazali Park nauke, uputili ih u rad Centra za stručno usavršavanje. Imali su priliku da vide i Naučni klub koji postoji u Centru, kao i kratak film o Nikoli Tesli - istakao je direktor Centra za stručno usavršavanje, Branko Filipović.
Deca iz Predškolske ustanove „Naše dete“ sa svojim vaspitačima, imali su priliku da saznaju više pojedinosti o Nikoli Tesli ali i drugim našim i svetskim naučnicima.
-Meni jedino preostaje da se u ime Predškolske ustanove “Naše dete” zahvalim na ovom divnom prijemu i na divno osmišljenim radionicama koje su priremili za naše mališane, gde su oni uzeli aktivno učešće. Kroz sve te radionice uspeli su da pokažu i prikažu sve ono što mi u toku godine sa njima realizujemo i učimo kroz vaspitno-obrazovni rad. Smatram da je ovo jedan vid koji treba češće primenjivati i da deca uglavnom uče ono što vide. Ovo danas je bio jedan od takvih primera - navela je direktorka Predškolske ustanove “Naše dete”, Sandra Mićić.
Mališani su, oduševljeni pripremljenim sadržajem, nakon novih saznanja i otkrića, po završetku dana, otišli kući uz obećanje da će češće posećivati park nauke.


K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa