13. jul 2017.13. jul 2017.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Odnos vlade prema gradu

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj je najviše reči bilo o odnosu Vlade Republike Srbije prema Gradu Šapcu. Navedeno je koliko je novca Republika izdvojila za podsticaje “Jazakiju”, kao i da će značajno pomoći proširenju kapaciteta trafostanice u Industrijskoj zoni.
Poverenik SNS Boban Birmančević izjavio je da je Vlada Srbije u prethodne tri godine investirala 96 miliona evra u podsticaje stranim investitorima. Istakao je da je ravnomerno ulagano u sve gradove i opštine koje su uspele da dovedu investitore.
-Među te gradove spada i Šabac. Rešenjem Komisije za kontrolu državne pomoći 10,1 milion evra dozvoljeno je “Jazakiju”. To je jedan od većih iznosa podsticaja u Srbiji. Neistina je da nije bilo pomoći i subvencija od Vlade za “Jazaki”, naveo je Birmančević i dodao da je Jazaki i sa Gradom potpisao uogovor o 2,4 miliona evra pomoći.
Direktor Elektrodistribucije Šabac i odbornik SNS Dejan Jovanović govorio je o elektroenergetskim kapacitetima u Industrijskoj zoni, ali i o „ničim izazvanoj osudi gradonačelnika na odnos ED Šabac i ’Jazakija’“. Jovanović je istakao da su od prvog dana imali odličnu saradnju sa japanskom kompanijom i da su mu se ljudi koji je vode više puta zahvaljivali zbog odnosa prema njima. Takođe je najavio proširenje kapaciteta trafostanice u Industrijskoj zoni.
-Grad 17 godina nije uložio ni dinar u strateški energetski objekat u Industrijskoj zoni. Trafostanica koja snabdeva celu Industrijsku zonu i deo Šapca je izgrađena pre 35 godina. Konačno počinje da se vrši proširenje kapaciteta te trafostanice i to tako što će na jedan uloženi dinar Grada EPS i Vlada uložiti tri dinara. Sledeće godine ćemo dobiti dodatnih 31,5 megavati. Za mesec dana počinje i rekonstrukcija trafostanice Šabac 1 u drugom delu grada, rekao je Jovanović.
Na konferenciji je govorio i poverenik SNS Aleksandar Pajić koji je izjavio da Šabac ne treba da se zatvara kao grad nego da sarađuje sa Vladom.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa