13. jul 2017.13. jul 2017.
ZAMAH ZA MEDALjE
KAJAK – EVROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO

ZAMAH ZA MEDALjE

Najbolji kajakaši Evrope ovog vikenda biće u Plovdivu. Bugarski grad pohode u želji da osvoje vredne evropske medalje na Evropskom seniorskom šampionatu. U reprezentaciji Srbije četiri člana šabačke „Zorke“
Posle olimpijskog srebra, već dobro poznati dvojac Milenko Zorić (KK „Zorka“) – Marko Tomićević, pokušaće da dostignu evropski vrh u dvosedu na 1.000 metara, disciplini gde su osetili sva pobednička postolja, među kojima i olimpijsko. Konkurencija je najjača moguća, no niz uspeha uvek ih svrstava među favorite od kojih drugi strahuju.
Još jedan šabački olimpijac Nebojša Grujić nosiće opremu sa državnim grbom u Plovdivu. Odluka Svetske kajakaške federacije da K2 200 izbaci iz olimpijskog programa u Tokiju 2020. godine, uslovila je nestanak čuvenog dvojca sa Markom Novakovićem. Ipak, Grujić sada teži vrhu kao deo četverca na 500 metara. Uz njega u čamcu će biti: Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov. U Riju je bio i Dejan Pajić. Tamo je nastupio među takmičarima u K1 1.000, a u Bugarskoj će se boriti u dvosedu i četvorosedu. Zajedno sa Ervinom Holpertom nastupiće u dvosedu na 500 metara, dok će u četvorosedu deonice od jednog kilometra, udružiti snage sa još jednim našim predstavnikom, njegovim klupskim drugom Draganom Hančovskim.
Šampionat startuje sutra i traje do 16. jula.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa