13. jul 2017.13. jul 2017.
SVE PO PLANU
RADOVI NA STADIONU FK MAČVA

SVE PO PLANU

Radovi na stadionu novog superligaša odvijaju se kako je predviđeno, ističu u JP „Infrastruktura“. Cilj da 29. jula „Zemun“ gostuje u Pocerskoj 1. Jedino reflektori upitni, ali to neće primorati Mačvu na mečeve van Šapca
Mačva u Super ligi, mnogima to još deluje nestvarno, a od kako je san postao činjenica, radovi na stadionu jedna su od glavnih „usputnih“ tema razgovora sugrađana, navijača „crveno-crnih“. Konkurenciju ćemo upoznati kako prvenstvo bude teklo, te je najveći upitnik bio da li će „provincijski Urugvaj“ moći, od početka, da elitni rang igra u svom gradu. U Javnom preduzeću „Infrastruktura“ uveravaju da za sada sve teče po planu, a plan je da kraj jula, superligaški debi, ovdašnji klub ima u svom gradu.
-Super liga ispostavila je 18 zahteva koje mora da ispunjava stadion kako bi ugostio ekipe u Super ligi. Radovi traju od prvog dana posle poslednjeg meča Mačve u Šapcu prethodne sezone i nema prioriteta i sekundarnih stvari jer takvu podelu nije napravilo ni rukovodstvo lige. Neke ciljeve smo ispunili, preostalo se razvija. Traju radovi u unutrašnjosti, uveliko se radi nova zapadna tribina, postavljamo fizičku barijeru za gostujuće navijače koji će imati 600 mesta na istočnoj tribini, izmestićemo jarbole, menjamo golove, biće postavljeni novi od lakog aluminijuma, pravimo biletarnice – ističe Ljiljana Jovanović iz JP „Infrastruktura“.
U preduzeću najavljuju i konačno davanje upotrebne vrednosti kuli između istočne i južne tribine, mnogima poznate po narodnom nadimku „Skadar na Bojani“. Tu bi trebalo da budu toaleti, ali i prolazi na istočnu i južnu tribinu. Postavlja se i parking na mestu nekadašnje bašte klupskog restorana. Neophodni su semafor i reflektori.
-Reflektori su jedino što nije realno da se završi do kraja jula. Postoje zakonom propisani procesi. U utorak su se otvarale ponude, postoji rok za žalbu, ali reflektori nisu neophodan uslov do početka lige. Oni ne mogu biti prepreka za dozvolu Mačvi da igra u Šapcu jer proces postavljanja je u toku – dodaje Jovanović.
Poslova ima mnogo, ali je rok zajednički – stadion spreman za 29. jul.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa