20. jul 2017.20. jul 2017.
Optimizam pre svega
RADOVI NA STADIONU FK “MAČVA”

Optimizam pre svega

Do prve utakmice šabačkih “crveno-crnih” u Super ligi, pred domaćom publikom ostalo je još devet dana. Radi se intenzivno, a tokom naredne nedelje komisija FSS posetiće Šabac i, nadaju se u klubu, dati zeleno svetlo stadionu za superligaške utakmice. Radove posetio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović
Praktično sa poslednjim zviždukom na utakmici pretposlednjeg kola Prve lige između Mačve i Bežanije startovali su radovi na ovom sportskom objektu i njegovo prilagođavanje superligaškim standardima. Meč sa Zemunom sve je bliži, a iako na prvi pogled ima još dosta da se uradi, većina posla privodi se kraju i u JP “Infrastruktura” veruju da će Zemunce Šapčani ugostiti pred domaćim navijačima.
- Gradska uprava i gradske strukture su uz ovaj projekat od 1. juna. Radimo intenzivno koliko je to moguće fizički. Vide se jasno obrisi rekonstruisanog stadiona, veliki deo posla na preuređenju unutrašnjosti stadiona je priveden kraju i ja sam optimista da možemo obezbediti minimalne uslove za odigravanje superligaških utakmica u Šapcu do 29. jula. Do sada je uloženo oko 20 miliona dinara – rekao je direktor JP “Infrastruktura” Milan Vasić.
Interes srpskog fudbala je da Mačva bude domaćin u Šapcu i Fudbalski savez Srbije to razume, rekao je predsednik kluba Ivica Kralj.
- U našem fudbalu je slaba poseta, a mi smo bili jedan od najposećenijih timova u Srbiji prethodne sezone iako nismo bili superligaši. Ne dozvoliti Mačvi da igra u Šapcu znači manju posetu na svakoj utakmici van svog grada, a od toga nema nikakve koristi. Ovaj grad, stanovnici, naši navijači zaslužuju da svoj tim gledaju protiv najboljih u svom gradu i verujem da će biti tako. Odlagali smo posetu komisije i očekujemo da dođe u Šabac naredne nedelje i nadamo se da će dati saglasnost za igranje pred domaćim navijačima – naglasio je Kralj.
Reflektori nisu neophodni da bi Klub startovao u Prvoj ligi, ali se i u tom pravcu čine važni koraci, ističu u Gradskoj upravi. Završen je tender i sada se bira najpovoljnija ponuda kako bi otpočela realizacija i tog segmenta.
- Vodimo računa da su svi delovi ugovora ispoštovani od izvođača. Vidim da se sve odvija po utvrđenoj dinamici i mislim da će Mačva već 29. jula ugostiti Zemun baš ovde. Mačva ima našu podršku i želimo svi zajedno da se radujemo njenim uspesima i u eliti – istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa