20. jul 2017.20. jul 2017.
KRIVINA U OGLEDALU

Valjda će i Marić na odmor

Programi televizija Pink i Hepi redovno se gledaju u Šapcu bez obzira što su i Farma i Parovi na letnjoj pauzi. Izgleda da je Hepi nešto malo gledaniji i to iz razloga što najobrazovaniji novinar u Srba, kako je to sročio predsednik Srbije, nije na letnjoj pauzi.
Čovek televizor – Milomir Marić verovatno bi bio drugoplasirani na eventualnim novim predsedničkim izborima, jer se „ne skida“ sa malih ekrana. Ima ga više čak i od Vučića. Primetili su to i Đole i Moma sa Kamenjaka.
Oni redovno prate Marića i stiču preko potrebno obrazovanje za praćenje Vučića na Hepiju.
- Vide li prezidenta u onaj ponedeljak kod Marića – upita Đole Momu dok je zalivao dvorište.
- Kako da nisam. Ne propuštam taj edukativan program – odgovori mu Moma.
Ispričali su se malo, izbistrili najvažnije teme iz tog intervjua, zaključili da je sve dobro prošlo ovoga puta, jer niko nije pao u nesvest, i svako otišao svojim poslom.
U nedelju su roštiljali kod Đoleta u dvorištu i ponovo se dohvatili Marića.
- Onaj Marić ima energiju za sto voditelja. Evo večeras ponovo razgovara sa predsednikom. Pa i taj predsednik može da ode na neku drugu televiziju, predsednik je, svako bi ga primio – započe ovoga puta Moma, dok je okretao kobasice na improvizovanom roštilju u Đoletovom dvorištu.
- Ma, šta kažeš, ponovo Vučić – oduševljenje obasja Đoletovo lice, jer je shvatio da ima odlično opravdanje da izbegne bračne obaveze nedeljom uveče. Predsednik je ponovo na Hepiju.
- Da. Najavljuju ceo dan u programu. Blago nama, ima da se nauživamo – posta svestan i Moma da će i on da preskoči bračne obaveze planirane za nedelju veče.
Sutradan im ništa nije bilo jasno. Kao da su imali „deža vi“, već viđeno.
- Kakvi su majstori njih dvojica. Kao da sam gledao onu istu emisiju od ponedeljka. Samo, sada su nam nekako još lepše sve objasnili. Nekako mi je onaj Rodić još mrskiji nego što je bio, zar ne – upita Đole svog komšiju.
- Naravno. Sada su samo zacementirali ono što su započeli u ponedeljak. Nego izgleda da će večeras Dačić kod Marića. To isto moramo da gledamo – poruči mu Moma.
I dok su tako divanili, njihove žene Lepa i Sneža su proklinjale i predsednika i Marića, a i Dačić im se više kotirao na toj listi.
- Sve se nešto nadam da će ovi naši muževi da shvate da nedeljom ide repriza od ponedeljka. Meni nešto žao da mom Đoletu kažem, da ne misli da ga pritiskam – reče Lepa.
- Shvatila sam i ja za tu reprizu, ali neću Momu da razočaram, valjda će i taj Marić uskoro na odmor – zaključi raspravu Sneža.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa