20. jul 2017.20. jul 2017.
RASTEREĆENO, ŠTA BUDE BIĆE
POČINjE SUPER LIGA SRBIJE

RASTEREĆENO, ŠTA BUDE BIĆE

Verovatno nikada neće biti razrešena sportska dilema da li je meč protiv branioca titule težak ili odgovarajući početak. Možda nema težeg protivnika, ali ni veće rasterećenosti od odlaska na JNA. U Mačvi obećavaju borbu i sanjaju iznenađenje
Koji god stav povodom gorepomenute dileme da zastupate, Mačva svakako u nekoliko „elitnih“ godina čak tri države nije imala priliku da prvenstvo počne protiv neke manje zvučne ekipe. Prvu ligu Kraljevine Jugoslavije 1931. godine započela je remijem protiv strašnog splitskog „Hajduka“ 1:1 u Šapcu. Dve decenije kasnije dalmatinski „bili“ ponovo su čekali šabačke „crveno-crne“ na startu Prve lige, ovaj put u Splitu gde je domaćin slavio 3:1. Naredne 1952. godine, prvo kolo donosilo je gostovanje Partizana i poraz 0:1. Punih 65 godina posle toga, ponovo je rival „Partizan“, samo sada će dva kluba snage odmeriti u prestonici.
- Sav pritisak uloge favorita, imperativ osvajanja bodova opterećuje Partizan, mi nemamo od čega da strahujemo. Sve osim pobede Partizana biće senzacija, ali da ne verujemo u senzacije ne bismo ni izborili plasman u Super ligu. Ponosan sam na rad igrača tokom priprema, atmosfera je fantastična i apsolutno se radujemo utakmici koja dolazi. Pišemo istoriju velikog kluba kao što je Mačva, zašto bismo strahovali? Pokazali smo dosta na pripremama, još malo realizaciju da popravimo i to je to – naglašava trener Dragan Aničić.
Kapiten Filip Pejović, na zalasku karijere ostvario je dečački san o učešću u Super ligi sa svojim klubom. Sada ga najveći očekuju na prvenstvenim utakmicama.
- Partizan je kvalitetniji, favorit, ali sigurno se oni ne raduju više toj utakmici od nas. Verujemo u sebe, ne bojimo se nikoga i jedva čekamo da krene meč. Ne znamo koliko će biti umorni od gostovanja u Podgorici, koliko će razmišljati o Olimpijakosu, ali to je briga domaćih, mi ćemo pokušati da iskoristimo svaku slabost koju pokažu – optimističan je Pejović.
Najbolju ocenu priprema daju teren i prvenstvene utakmice. Da ima razloga za optimizam pokazuju prijateljske utakmice. Odbrana je bila gotovo perfektna. Pobeđeni su: Krupa (BiH) 1:0, Spartak 1:0, Gaz Metan (Rum) 1:0, Proleter 2:0, a jedini poraz pretrpeli su prošlog vikenda u Tuzli. Domaća „Sloboda“ je pobedila 1:0 u duelu gde su Tuzlaci pokazali više u prvom, a Šapčani u drugom poluvremenu. Nema pravila, ali ukoliko tim sa „generalke“ počne duel u Beogradu, onda će sastav Mačve biti: Filipović na golu, bekovi Pejović i Rajović, u sredini odbrane Ristivojević i Jovanović. Ispred njih je Ivić, sredinu čine: Jeremić, Obrovac, Adamović, Gemović, dok borbu u napadu vodi Matić.
Prelazni rok traje do 31. avgusta, moguće je da se dese još neke promene, ali na startu Super lige novi igrači su: Filipović (golman), Adamović, Protić, Jovanović, Vladisavljević, Ivić, dok u odnosu na prošlu sezonu deo ekipe nisu: Pejović (golman), Matović, Milovanović i Stančetić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa