20. jul 2017.20. jul 2017.
NAŠI SREBRNI KAJAKAŠI
KAJAK – SENIORSKO EVROPSKO PRVENSTVO

NAŠI SREBRNI KAJAKAŠI

Olimpijski vicešampioni dvoseda na 1.000 metara, Milenko Zorić, član šabačke „Zorke“ i Marko Tomićević, ponovili su isti uspeh na kontinentalnom šampionatu. Isti sjaj na grudima iz susedstva doneo je i Dejan Pajić. Grujić u četvercu na 500 metara deveti, Holpert na 1.000 sedmi
Najviše se očekivalo od tandema Zorić–Tomićević, a oni su pokazali, s pravom. Najpre vrlo dominantno stižu do velikog finala, a potom i tamo dokazuju klasu. U odlučujućem okršaju posade Nemačke, Španije, Mađarske i Srbije izdvojile su se u odnosu na konkurenciju vodivši do kraja neizvesnu borbu. Na kraju Hof i Gros prvi, sekund ispred naše ekipe (3:13.780), Kubelos i Penja treći.
- Malo lošije smo startovali, no naša snaga je finiš. U drugoj polovini trke smo krenuli u prodor, uspeli da dođemo do drugog mesta. Nemci su trenutno u nešto boljoj formi, ali mislim da i mi napredujemo. Svetsko prvenstvo je primarno za nas i uveren sam da imamo snagu da se borimo za zlato – istakao je Zorić.
Otprilike 24 sata kasnije, šabački kajak još jednom je „posrebren“. Posle drugih mesta u kvalifikacijama i polufinalu, dvojac na 500 metara Dejan Pajić (Zorka) – Ervin Holpert prošao je drugi kroz cilj i kada je bilo najvažnije, u A finalu. Vreme za medalju iznosilo je 01:27.616. Mađari prvi, Ukrajinci treći.
- Jaka, brza trka, iako je vetar duvao u prsa. Sve posade su bile sjajne i time je naš rezultat još veći. Ušli smo malo umorni posle četverca, ali smo sjajno izveslali završnicu. Već mislimo o Svetskom prvenstvu – rekao je Pajić posle trke.
Od ovog olimpijskog ciklusa Svetska federacija uvrstila je četvorosed na 500 metara u kalendar olimpijskih disciplina, a deo tog „projekta“ Tokio 2020. je i naš Nebojša Grujić. Zajedno sa Torubarovim, Vekićem i Novakovićem nastupio je i u Bugarskoj. Stigli su do A finala gde su kroz cilj prošli deveti. Vreme 01:20.304. Medalje su podelili: Mađari, Slovaci i Belorusi. U četvercu na 1.000 metara uz Holperta, Boltića i Dejana Pajića, nastupio je još jedan član šabačke „Zorke“ Dragan Hančovski. Srpski čamac izborio je A finale okončavši ga na sedmom mestu (2:59.886).
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa