27. jul 2017.27. jul 2017.
Organizovana sednica saveta za žensko preduzetništvo

VELIKA ŠANSA ZA ŽENE PREDUZETNICE

Protekle sedmice u Gradskoj kući, gradonačelnik Nebojša Zelenović organizovao je prvu sednicu Saveta za žensko preduzetništvo. Sastanku je prisustvovala i Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i žene preduzetnice kojima je Grad Šabac platio usluge računovođe. Tema sastanka bilo je formiranje Saveta za žensko preduzetništvo, u čiji rad bi se uključile sve preduzetnice koje posluju u Šapcu, bez obzira na delatnost kojom se bave, a gradonačelnik je napomenuo da će Grad podržati razvoj ženskog preduzetništva, kao važnu granu gradske privrede.
-U realizaciju ove ideje uključile su se preduzetnice koje su započele biznis u 2016. godini i kojima je Grad Šabac obezbedio pomoć u vidu plaćanja usluga računovođe u narednih godinu dana, kao jednu konkretnu meru za razvoj ličnog biznisa. Danas smo čuli mnogo dobrih ideja i predloga. Cilj je da žensko preduzetništvo promoviše svoj rad, i da se druge žene ohrabre kako bi razvile poslovne ideje i same uticale na svoj život - istakao je gradonačelnik i dodao da je Šabac dobro mesto za razvoj biznisa i za investicije.
Šabačke preduzetnice ovom prilikom su upoznale gradonačelnika i predstavnike Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj sa svojim dosadašnjim poslovnim dostignućima, ali i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.
- Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima Gradske uprave na šansi koju su nam pružili. Početnicama u biznisu prilično znači konkretna pomoć Grada, koji u prvoj godini poslovanja plaća usluge računovođe - istakla je Suzana Vasiljević, vlasnica butika “Slatki klinci”.
Violeta Šestić je u razgovoru sa preduzetnicama napomenula da politika lokalnog ekonomskog razvoja u Šapcu obuhvata sve privredne subjekte i da je samo takva politika, u koju su svi privrednici uključeni, odgovorna politika.
- Na današnjem sastanku pozvali smo sve preduzetnicie sa područja Šapca, koje su zainteresovane da budu članice Saveta, da se obrate Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi na trećem spratu. Kako bi ih evidentirali, a zatim krajem avgusta održali i konstitutivnu sednicu Saveta za žensko preduzetništvo - navela je Violeta.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa