27. jul 2017.27. jul 2017.
HITNO ZBOG OTPREMNINA
ODRŽANA 15. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

HITNO ZBOG OTPREMNINA

Izborom v.d. direktora “Apoteke Šabac” stvorili se uslovi da se prebaci novac za otpremnine za 40 radnika koji su sporazumno rešili da napuste ovu Ustanovu. Odluka o odobrenju “Toplani” da se zaduži uvrštena u dnevni red u poslednjem trenutku, jer je, kako je navedeno u obrazloženju, ovom javnom preduzeću prethodnog dana stigla opomena od “Srbijagasa” da u roku od 10 dana izmiri dug
Vanredna sednica Skupštine grada Šapca održana je u subotu, po hitnom postupku. Kako je na prošloj sednici usvojena ostavka v.d. direktora “Apoteke Šabac” Danke Stanojlović, a na njeno mesto nije izabran niko drugi, to je moralo da se uradi sada. Ovu dužnost ubuduće će obavljati dr Pantelija Stojinović. Takođe, na Skupštini je data saglasnost da se JKP “Toplana Šabac” zaduži za 80 miliona dinara, da bi mogla da izmiri dug kod “Srbijagasa”.
Izborom v.d. direktora “Apoteke Šabac” stvorili su se uslovi da se prebaci novac za otpremnine za 40 radnika koji su sporazumno rešili da napuste ovu Ustanovu. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je naveo da je Ministarstvo zdravlja dalo saglasnost za sistematizaciju u Apotekarskoj ustanovi i obezbedilo 42 miliona dinara da se isplate obaveze prema radnicima koji su odlučili da odu.
-“Apoteka” je izdavanjem u zakup slobodnih objekata obezbedila 73 miliona dinara do kraja godine i očekuje se još 50 miliona dinara od prodaje prostora “Apoteke” u Hotelu. Mi smo kao Grad od početka pratili situaciju sa “Apotekom”, upravljali procesom i nijednog trenutka nismo dozvolili da se na bilo koji način ugrozi imovina grada i naših sugrađana, rekao je gradonačelnik.
Opozicija je zamerila na načinu na koji je zakazana sednica, a ponovo su iznete i optužbe da je za čitavu situaciju u “Apoteci Šabac” odgovorno loše rukovođenje ovom Ustanovom. Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Pajić istakao je da je na prethodnoj sednici samo usvojena ostavka direktorke, a nije podnet izveštaj o radu niti je postavljen novi direktor.
-Sredstva koja je Ministarstvo zdravlja opredelilo za “Apoteku Šabac” ne mogu da se transferišu jer Grad i Skupština grada nisu odradili svoj posao kako treba. Ne postoji lice čiji je potpis deponovan u Trezoru da bi sredstva mogla da se prebace, rekao je Aleksandar Pajić.
Odluka o odobrenju “Toplani” da se zaduži uvrštena je u dnevni red u poslednjem trenutku, jer je, kako je navedeno u obrazloženju, ovom javnom preduzeću prethodnog dana stigla opomena od “Srbijagasa” da u roku od 10 dana izmiri dug. “Toplana” duguje “Srbijagasu” nešto manje od 80 miliona dinara, što je jedan mesečni račun iz grejne sezone. Neizmirenjem ovog duga u roku, “Toplani” bi bio blokiran račun. Sajemci za zaduženje su JKP “Parking Šabac” i JKP “Stari grad”.
Gradonačelnik Zelenović je naveo da građani i privreda “Toplani” duguju 300 miliona dinara. Smatra da je “jako neobično” da “Srbijagas” najbolju toplanu u Srbiji obaveštava da će joj račun biti blokiran zato što nije platila račun za jedan mesec u grejnoj sezoni i za to daje minimalan rok.
Na ovoj sednici dosadašnji odbornik Socijalističke partije Srbije Marko Jančić prvi put se pojavio kao predstavnik svoje nove političke opcije, Srpske napredne stranke.
Ni ovoga puta nisu izostale polemike koje nisu imale veze sa dnevnim redom, pa se tako raspravljalo i o tome da li direktorka Centra za socijalni rad ima saglasnost nadležnog Ministarstva. Predsednik Skupštine Nemanja Pajić u jednom momentu je rekao da svi govornici zloupotrebljavaju govornicu.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa