27. jul 2017.27. jul 2017.
MAČVA U DEBIJU U ŠAPCU

DOČEKUJE ZEMUN ZA POVRATAK OPTIMIZMA

Znalo se i pre starta prvenstva da je meč protiv Zemuna mnogo značajniji za novog superligaša od gostovanja u Beogradu. Bodovi su jako važni, a trijumf bi svakako anulirao najveću gorčinu ubedljivog poraza i Šapčane vratio na zacrtani put
Ubedljiv poraz nije dobar zbog gol razlike, ali bodovno je identičan kao i izgubljen meč minimalnim rezultatom. Bodovi sa JNA nisu bili u planu, ali u utakmici protiv Zemuna, na domaćem terenu, svakako jesu. Zemunci su poznati iz prethodne sezone, zajedno sa “crveno-crnima” prešli su prag elite, a u debitantskoj sezoni sa Mačvom dele i ambicije opstanka u Super ligi. Tokom leta su imali finansijskih problema, pretio je i štrajk fudbalera, ali su se u međuvremenu konsolidovali i dobro počeli prvenstvo remijem u Lučanima 1:1. Imali su prednost, priliku da je uvećaju i tek su u nastavku primili gol.
- Prvo poluvreme u Beogradu bilo je ispod svakog kriterijuma i mislim da to više ne može i ne sme da se ponovi. Moramo psihološki da se podignemo i da verujemo u sebe istom snagom kao i pre prvog kola. Zemun ima sličnu ekipu kao prethodne sezone, uz novajlije na golu i u napadu. Sada nas očekuje utakmica pred našim navijačima, na našem terenu. O motivu neću da govorim, a sada imamo i dodatni, da popravimo loš utisak od subote – ističe trener Dragan Aničić.
Prelazni rok traje još više od mesec dana, a iako je startovao šampionat, Šapčani imaju plan da budu aktivni. Tim nije kompletiran, a klub je u potrazi za još dva ili tri igrača.
- Želje su jedno, videćemo šta je realno s obzirom na finansije, važan nam je kvalitet, ne kvantitet. Potreban je još jedan napadač, jedan igrač koji igra po boku i još jedan desni half jer Nenad Jovanović po vokaciji nije to, već smo ga silom prilika pripremali za tu poziciju – dodaje Aničić.
Protiv Zemuna mogao bi da debituje i Bojan Gjorgijevski, povremeni reprezentativac Makedonije, pridošlica iz “Pobede” koji igra na poziciji desnog beka.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa