3. avgust 2017.3. avg 2017.
HUMANO SRCE ŠAPCA GANULO PATRIJARHA
NEZABORAV DAN ZA DECU

HUMANO SRCE ŠAPCA GANULO PATRIJARHA

Od samog dolaska sreli su se srpski patrijarh Irinej i Humano srce Šapca. U narodnoj nošnji Jelica Kosanić i Vukašin Topalović su dobrodošlicu učinili i toplom i primerenom danu za nezaborav.
Sve je teklo kao pod konac pod budnim okom gospođe Ruže Popović, čiji je tim vrednih poslanika po ko zna koji put položio ispit.
Usledio je potom susret patrijarha i gospođe Popović gde je vidno ganut informacijama opet dao priliku i za blagoslov dvojcu u narodnoj nošnji dok su ga sa nestrpljenjem iščekivali najmlađi koji su u ukusno uređenom kutku slavili rođendan Gorana Kosanića. Slavljenik je u buketu drugara razmenio uz blagoslov i par duhovitih dosetki da bi posle razgovora sa decom patrijarh posetio i kutak za igru najmlađih uz tvrdnju da će iz ovog buketa nići neki novi Nikola Tesla.
Episkop valjevski gospodin Milutin je zadovoljan viđenim poželeo da deca ostanu u Srbiji pošto su veliki potencijal, što su uz uzeti blagoslov devojčice i dečaci iz Humanog srca Šapca zadovoljno prihvatili.
Brinuo je o najmlađima i episkop šabački gospodin Lavrentije koji je pitao za zdravlje i kako se po žegi izdržava u narodnoj nošnji.
Tekao je dan ogromne lepote pomalo nestvarno. To su svedočile i reči Jelice koja je govorila da je osećala da lebdi sat-dva u okruženju patrijarha i vladika.
Vredni tim okupljen oko gospođe Popović zavredeo je sve komplimente a neko iz redova gostiju rekao je samo: Od Boga joj zdravlje.
Mi samo dodajemo, na mnogaja ljeta i za dobro Humanog srca Šapca. Žena nestvarne dobrote i energije da brine o svojoj deci učinila je veliki dan organizovanošću i većim.
Dugo su dečaci i devojčice razmenjivali utiske i u ruci milovali dobijene ikone sa željom da im u zdravlju poživi njihova gospođa Ruža zahvalni na prijatnosti druženja koje su priredile vredne dame koje su svoj posao učinile besprekornim dižući ugled Humanog srca Šapca do neslućenih visina, ganuvši i samog patrijarha Irineja.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa