3. avgust 2017.3. avg 2017.
TRADICIONALNA GRADSKA AKCIJA DOBROVOLjNOG
DAVANjA KRVI

ODLIČAN ODZIV ŠAPČANA

Šabac već godinama nema problema sa nestašicom krvi koja je karakteristična u letnjem periodu. Razlog tome je tradicionalna Letnja gradska akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuju Crveni krst i Služba transfuzije Opšte bolnice Šabac.
Akcija održana u sredu ponovo je naišla na veliki odziv Šapčana. Samo u prva dva sata prikupljeno je 60 jedinica krvi.
Šapčanin Dejan Mitrović jedan je od redovnih davalaca.
-Krv dajem 23. put. Prvi put sam to učinio relativno kasno, oko 40. godine, ali sada je i moj sin počeo da učestvuje u ovim humanim akcijama. Osećaj je dobar, a još jedan od motiva, pored pomoći nekome, je i to što je ovde odlično druženje, rekao je Mitrović.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, takođe redovno daje krv. Ističe da ne broji, ali da je sigurno više desetina puta učestvovao u sličnim akcijama.
-Drago mi je da je odziv naših sugrađana uvek veliki. Zbog ovakvih humanih ljudi grad Šabac nema problem sa nedostatkom krvi. Grad uvek podržava ovakve akcije. Tu smo da damo krv i pomognemo Crvenom krstu i Službi transfuzije koji rade jako važan posao, rekao je Pajić i apelovao na sve koji su sposobni i zdravi da, ako do sada nisu bili dobrovoljni davaoci krvi, to postanu.
Zoran Radukić iz Crvenog krsta je podsetio da ova akcija ima tradiciju dužu od decenije.
-Letnji period je uvek kritičan, kako zbog godišnjih odmora, tako, nažalost, i zbog većeg broja saobraćajnih nezgoda. Na ovaj način uspešno obezbeđujemo dovoljne rezerve krvi. Količina koju sada prikupimo sigurno će biti dovoljna da podmiri potrebe za avgust mesec, istakao je Radukić i sledeću akciju najavio za 24. avgust, kada “Hemofarm” organizuje, takođe tradicionalno, davanje krvi na nivou kompanije.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa