3. avgust 2017.3. avg 2017.
TRKA MIRA 2017 – KUP SRBIJE U DALjINSKOM PLIVANjU

BENCE BEZ PREMCA

Mladi Bečejac, plivač kluba iz Bačke Topole već po navici osvaja trofeje u Šapcu. Ukupno 70 plivača, 45 u glavnoj trci, 14 predstavnika šabačkog plivanja
Iako prve plivačke zaveslaje nije napravio u Savi, Bence Balzam stvorio je jaku vezu sa rekom koja prolazi kroz naš grad baš zahvaljujući takmičenjima u Šapcu. Uvek rado dolazi u grad gde se već oseća kao domaćin, a po navici, kao uspomenu pri povratku kući ponese pobednički trofej. Stigao je do Kočinog kanala sa jasnim ciljem, da još jednom savlada svu konkurenciju, hrabro i ubedljivo zaplivao od starta na stazi dugoj 4.500 metara i ubedljivo dočekao aplauze na plaži Stari grad kada je prošao liniju cilja. Trebalo mu je 33 minuta, 22 sekunde i 37 stotinki. Oko tri i po minuta kasnije vicešampionsko zvanje zaslužuje Stefan Sajko (KDP “011 Novi Beograd”), vreme 0:37:04.90. Sekund pre trećeplasiranog Alekse Dudukovića iz Sombora. Kod dama najbrža je naša takmičarka, članica PK “Delfin” Katarina Cvejić. Distancu Kočin kanal – Stari grad preplivala je za 43 minuta, 26 sekundi, osam stotinki. Druga Etelka Mesaroš (Kanjiža), treća Sara Branković (VK “Šabac”).
Ukupno iz Šapca je nastupilo 14 plivača, dve dame. Najbrži od njih je Aleksandar Veselinović (Delfin), osmoplasirani takmičar najvažnije trke.
- Hvala svima koji su podržali 12. takmičenje, “Trku mira”. Verujem da su Šapčani zadovoljni. Hvala Plivačkom klubu “Delfin” na velikom broju učesnika i ostaje žal što plivačka sekcija VK “Šabac” nije došla sa više predstavnika – istakao je zamenik predsednika kluba organizatora “Trka mira” Milorad Rajšić.
Najduža trka bodovana je za Kup Srbije u 18 starosnih kategorija, a nastupio je i jedan ruski plivač Valerij Leščanov. Osim ove trke, održano je i nekoliko revijalnih na kraćim distancama.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa