3. avgust 2017.3. avg 2017.
MAČVA GOSTUJE JAVORU

RASTEREĆENO, ALI SA AMBICIJAMA

Javor je superligaška konstanta dugi niz godina. Povremeni „izleti“ u niži rang trajali su obično jednu sezonu, te klub već sada ima veliko iskustvo najvišeg ranga. Domaći jesu favoriti u subotu, ali Mačva žudi da protiv iskusnih superligaša pokaže da pripada Super ligi
U prva dva kola, sezona Ivanjičana odvija se po planu, a trijumf nad Zemunom, vratio je i Šapčane u planiran „kolosek“, te sa jednakim bodovnim saldom oba tima dočekuju treće kolo. Mačva ima loše poslednje iskustvo sa gostovanja u Ivanjici pre tri sezone kada je domaći tim, u okviru Prve lige, pobedio sa 4:0, ali se mnogo toga promenilo od onda do danas. Ipak, nije se promenila činjenica da je „Javor“ favorit i da, hteli oni to da priznaju ili ne, unapred računaju na tri boda iz duela protiv novog superligaša. Ambicije imaju i „beli“ i „crveno-crni“. Javor ima pritisak uloge favorita, a Mačva lišena istog mora pokušati da to pretvori u svoju prednost. Važno je da pristup bude potpuno drugačiji od gostovanja na JNA, odnosno identičan onom iz prvog poluvremena protiv Zemunaca.
- Uvereni smo da osim možda tri-četiri ekipe, nijedna ne može računati na sigurne bodove protiv nas. Pobedili smo Zemun, skinuli teret sa leđa, a sada hoćemo da se bar neporaženi vratimo i iz Ivanjice. Neosporno su oni favoriti, ali znam da i mi imamo svoje adute i šanse koje hoćemo da iskoristimo. Najbitnije je da verujemo u sebe i svoje mogućnosti. Oni su namučili Partizan, imaju tim za plej of, no nema razloga da ih se plašimo. Strah je najveći neprijatelj – ističe Mladen Lazarević.
IVIĆ LAKŠE POVREĐEN
Iako nije bila sporna želja, Lazar Ivić nije uspeo da savlada bol u nozi tokom meča protiv Zemuna i igru je morao da napusti tokom drugog poluvremena. Posle detaljnijih pregleda utvrđeno je da povreda nije teža i trebalo bi da bude na raspolaganju za meč u Ivanjici.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa