6. januar 2011.6. jan 2011.
ALEKSANDAR POŽGAJ

ODGOVORAN ZADATAK, A NE PRIVILEGIJA

Mladi funkcioner - savetnik u Socijalističkoj partiji Srbije. Politikom se bavi profesionalno, i stalno usavršava svoja znanja i edukaciju, brojnim obavezama u sedištu SPS-a u Beogradu, ali i pohađanjem raznih treninga, seminara i edukacija u zemlji i inostranstvu, u organizaciji uglednih domaćih i inostranih nevladinih organizacija i fondacija
Kaže da je posao političara odgovoran zadatak, a ne privilegija. Naglašava da mladost nije prepreka za ozbiljan partijski i politički rad, već da su njegove brojne aktivnosti odlična priprema za njegov partijski i funkcionerski angažman u budućnosti. Ističe da upravo mladi i sposobni kadrovi mogu mnogo toga da učine za napredak Srbije i njenih građana. Predočava nam svoje viđenje mesta i uloge SPS-a u političkom životu Srbije.

Po čemu je 8. Kongres SPS u javnosti predstavljen kao istorijski?

- Cilj 8. Kongresa je bio da se pokrene ozbiljna reforma unutar Socijalističke partije Srbije, kako bismo bili spremni da odgovorimo na izazove koji nas očekuju u 21. veku. Mi smo partija koja je uspela da napravi reformski i dobro promišljen rez sa prošlošću, i tu smo stavili tačku na preispitivanje oko naše prošlosti. Sada smo spremni za nove izazove ““ imamo nove ljude za novu politiku. Naravno, svi su očekivali i dosta se spekulisalo u javnosti oko kadrovskih promena u redovima SPS, ali zapravo pravi cilj ovog kongresa je bilo usvajanje novog, reformskog kursa politike. Sa novim samopouzdanjem i novom snagom obeležili smo 20 godina postojanja i rada SPS. Iza nas stoji dragoceno iskustvo, koje smo stekli, kako na pozicijama vlasti, tako i u opoziciji. Uspeli smo da obnovimo partijsku organizaciju i podmladimo kadrove, i započinjemo novu eru u razvoju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa