Инфо

Берза

 • aero 1.676 ▼ -0,36%
 • dnos 1.103 ▼ -1,34%
 • fito 2.791 ▼ -0,32%
 • impl 3.200 ▲ 4,92%
 • jesv 5.150 ⚫ 0,00%
 • mtlc 2.025 ▼ -4,03%
 • niis 681 ▲ 0,29%
 • pdcl 10.310 ▲ 24,97%
 • rso17153 103,96 ▲ 0,20%
 • sjpt 143 ▲ 2,14%
 • svrl 600 ⚫ 0,00%
(10. август 2017.)
НОВИ КОНТЕЈНЕРИ У ПРЕДВОРИЦИ

ДОГОВОРОМ ДО РЕШЕЊА

ДОГОВОРОМ ДО РЕШЕЊА
После обиласка терена и договора са представницима МЗ Предворица, ЈКП „Стари град“ поставио је додатне контејнере за одлагање смећа на четири локације у овом селу. Сарадња са мештанима важна је у решавању евентуалних проблема, како би услуга изношења смећа са сеоског подручја била реализована на обострано задовољство, истичу у овом предузећу.
Најчешће примедбе мештана са сеоског подручја, од кад се кренуло са услугом изношења смећа, односе се управо на удаљеност контејнера од њиховог домаћинства, нарочито у деловима Поцерине и Оридског басена. У ЈКП „Стари град“ објашњавају да је због саме конфигурације терена, често немогућ пролазак камиона до и кроз сваки сокак и малу, али да се труде да настале проблеме решавају у ходу, где год за то постоје услови. Тако су ових дана у Предворици постављени додатни контејнери – три у сокацима и један у центру села.
- Имали смо контакте са представницима Месне заједнице и у више наврата излазили на терен како би утврдили које су то локације до којих наше возило не може да дође и да ли је негде потребно поставити додатне контејнере. Закључак је био да треба па су постављена четири нова и сада је покривена цела територија Предворице. Уколико се појаве неки додатни проблеми, трудићемо се да и њих решимо – истиче Снежана Ђокић, директорка ЈКП „Стари град“ и додаје да је ово само један од добрих примера како се доста тога може решити – Моја канцеларија је отворена, грађани могу да ме контактирају, јер често само права информација са терена може довести до тога да се неспоразуми превазиђу и пронађе решење – наводи Ђокићева.
У интересу свих је да сарађујемо, наводе у ЈКП „Стари град“ и додају да се Законом прописане одредбе морају поштовати, а да је на предузећу и корисницима да се на обострано задовољство оне и спроведу.
- Нама је једноставније да смеће сакупимо, а мештанима да своје смеће не одлажу било где јер ником није у интересу да се стварају нове дивље депоније, због средине у којој живимо, због наше деце и нас самих – каже Снежана Ђокић.
Распоред дана предвиђених за одношење смећа са сеоског подручја, која су сва домаћинства већ добила на почетку године, биће штампан и на полеђини месечних рачуна. Тако ће тачно, и то од места до места из месеца у месец, знати којим данима возило односи комунални, односно амбалажни отпад.
С.Гајић

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa