10. avgust 2017.10. avg 2017.
NASTAVAK TRADICIJE
PRVENSTVO DRŽAVE U RVANjU NA PESKU

NASTAVAK TRADICIJE

Neizostavni deo manifestacije “Plivački maraton Jarak – Šabac” već dugo je i Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku. Tradicija nastavljena i ove godine. Šabačkom “Vitezu” deset medalja
Bilo je teško plivati, biti u vodi prethodne nedelje, a kamol’ voditi borbu u najtoplijem delu dana na pesku. Ipak, ni ove godine rvači nisu želeli da propuste Prvenstvo u Šapcu i okušaju snagu u sve popularnijoj formi drevnog sporta, rvanju na pesku. Nastupilo je 88 rvača iz devet klubova. Borili su se u četiri starosne kategorije, od najmlađih do seniora.
Šabački “Vitez” osvojio je deset medalja. Šapmpioni Srbije u kategoriji pionira postali su: Momčilo Gajić, Nemanja Gligorić, kadeti Ilija Petrović i Uglješa Gajić, odnosno junior Uroš Madžarević. Druga mesta u svojim kategorijama pripala su: Stefanu Matiću (junior) i Goranu Pajiću (senior), a bronze su zaslužili: Viktor Gajić (pionir), Aleksandar Stanojević i Dejan Čikarić (seniori).
Nastupili su i članovi RK “Mladost” Bogosavac. Najbolji junior Srbije, iz redova ovog kluba, postao je Marko Tarbuk, dok su seniorske bronze pripala Nikoli i Vlastimiru Srniću. Uspeh su ostvarili pionirke i pioniri. Kristina i Lana Tarbuk okitile su se zlatom, Srnić, M. Lazarević, Milosavljević i Kristijan Tarbuk doneli su srebra, a bronze: J. Lazarević, Srnić, Jana i Vanja Vučetić.
Gostujući rvači rado dolaze u Šabac i bore se na pesku, a jedan od redovnih je i Predrag Dubajić, reprezentativac Srbije u rvanju Grčko-rimskim stilom, učesnik Evropskog prvenstva u Novom Sadu, član obrenovačkog “Tenta”.
- Ove godine sam bio drugi. Dolazim često ovde, uvek je dobra organizacija, konkurencija sve snažnija i to je dobro za naš sport. Izazov su rivali, izazov je i sama disciplina, specifičnost peska kao podloge. Ostvario sam četiri pobede, poražen u finalu i zadovoljan sam svojim nastupom – ističe Dubajić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa