17. avgust 2017.17. avg 2017.
U ŠABAC PO RECEPT ZA REŠENjE PROBLEMA
Apoteka Šabac za primer

U ŠABAC PO RECEPT ZA REŠENjE PROBLEMA

Model koji je Grad Šabac primenio prilikom rešavanja problema Apoteke Šabac služi mnogima za primer. Za razliku od nekih gradova gde su apoteke u jako lošem stanju zbog velikih dugova, u Šapcu je situacija potpuno drugačija. Tome u prilog govori i činjenica da su predstavnici Apotekarske ustanove iz Pančeva došli baš u Šabac po preporuci Ministarstva zdravlja kako bi naučili nešto više i preuzeli rešenja za problem apoteka u svom gradu. Sastanak je održan u ponedeljak, 14. avgusta u Gradskoj upravi grada Šapca.
Načelnica gradske uprave, Jelena Jekić je naglasila da je ovo odličan primer koji pokazuje da Grad Šabac ide u dobrom pravcu kada je u pitanju rešavanje problema viška zaposlenih i svih ostalih problema sa kojima se susrela AU Šabac ali i sve apoteke na nivou Republike Srbije.
Na sastanku je bio i v.d. direktor AU Pančevo, Milan Babić, koji je ukratko objasnio u kakvoj se situaciji nalazi apoteka u Pančevu.
- Pančevačka apoteka ima blokiran račun već 580 dana i niko još ne zna šta ćemo sa tim blokiranim računom. Dugovi apoteke su oko 800 miliona dinara bez sudskih troškova i kamate. Od toga su zarade radnika najmanji deo jer samo dobavljačima za lekove dugujemo oko 720 miliona dinara. Apoteka sada ne radi i u slučaju da dođe do njenog potpunog gašenja, postavlja se pitanje ostvarivanja zakonom predviđenih uslova primarne zdravstvene zaštite. Trenutno imamo 69 zaposlenih ali je potrebna racionalizacija njihovog broja.
Babić na ovo još dodaje zbog čega im je značajan ovaj sastanak i šta će od onoga što su čuli od predstavnika Gradske uprave u Šapcu moći da primene.
- Došli smo na ovaj sastanak prema preporuci ministarstva da razmenimo iskustva o ovom problemu i da vidimo kako je racionalizacija broja zaposlenih sprovedena u Šapcu. Mi ćemo primeniti kompletan postupak racionalizacije jer nas je ministarstvo uputilo da je u Šapcu u pravnom smislu to jako dobro regulisano i da nemaju nikakvih primedbi.
K. A.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa