16. jul 2009.16. jul 2009.
OPŠTINA VLADIMIRCI PROSLAVILA KRSNU SLAVU PETROVDAN

SLAB PRIHOD OD POLjOPRIVREDE

Na Petrovdan, u prisustvu brojnih sugrađana poslovnih prijatelja i poštovaoca pitome varošice, sečenjem slavskog kolača obeležena je krsna slava opštine i crkve. Bila je to prilika da se Vladimirčani podsete na obaveze i poslove koji im predstoje u borbi za bolji život.
- Mi smo svesni vremena i tu nikakvoj megalomaniji nema mesta. Ujedno koliko sutra krećemo u projekat “Očistimo Srbiju“ a gradimo i trafostanicu snage 110 kilovata kojom ćemo stabilizovati snabdevanje električnom energijom rekao je predsednik opštine Mijailo Milovanović.
Pomoćnik predsednika opštine Slavoljub Petronić je istakao brojne probleme.
- Mučimo muku, ona muči nas što bi narod rekao. Nema mesta ni oduševljenju ali ni razočarenju. Najbitnije je da dajemo svoj maksimum i da to narod razume. Sa 20.000 stanovnika u 29 sela i varošici živi se uglavnom od poljoprivrede a privredni resursi su maleni a tolika je i uposlenost. Jedva desetak odsto, pa nekog boljitka bez pomoći sa strane nema. Ona je istina skromna ali prisutna pa se mora do boljih dana polako, govorio je Petronić i dodao par notornih činjenica o poljoprivredi koje su kočnica za brži razvoj...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa