6. januar 2011.6. jan 2011.
ART STUDIO ŠABAC

SJAJNI VIVAĆI

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta dečji hor „ViVa“ održao je novogodišnji koncert na kome je izvedeno osamnaest kako domaćih tako i stranih kompozicija
Počelo se sa pesmom „Kad padne prvi sneg“, nastavilo sa „Čarobna noć“, „Ljubav“, „Onaj pravi“, „Ljubavni orkestar“, „Neradinka“, „Nje njish you Merry Christmas“, „Spušta se veče“, „Srećna nova“ „Joy to the njorld“ koje su otpevali zajdno najmlađi i stariji ansambl hora, a zatim su devojke starijeg ansambla otpevale uz klavirsku pratnju Milene Đurković-Pantelić „Ave Maria“ i „Noel c est lamour“. Posle toga je mešoviti hor otpevao pesmu „Mamma mia“, „Princeza“ i „Anastasia“ da bi svi zajedno završili sa „Happy Nenj Year“ i „Plavom pticom“.

Reči nisu bile potrebne, a to je potvrdila i sama Milena Đurković-Pantelić rekavši da na svojim koncertima ne voli da priča. Pozorišna sala nije bila dovoljna da primi sve zainteresovane pa je bilo i dosta onih koji su stajali. Pesme u se smenjivale jedna za drugom a oduševljena publika svaku pesmu je nagradila dugim aplauzom. Tapšalo se po taktu muzike, u pojedinim trenucima slušalo bez daha, a na kraju se želelo još pa su na bis ponovo otpevali pesmu „Srećna nova“. Kao jedna velika, srećna porodica poželeli su svojoj članici sada studentu Muzičke akademije Mariji Stančetić srećan rođendan pa je spontano otpevana i rođendanska pesma. Sa pozornice su se smešila dečja lica, kao i Milenino lice koje je izražavalo svu ljubav prema članovima hora, prijateljima koji su došli to veče kao podrška, porodici i publici koja je pažljivo slušala i posmatrala.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa