24. avgust 2017.24. avg 2017.
JEDINSTVENA POLITIKA PREMA SELU
USPEŠAN PRIMER TROŠENjA SOPSTVENOG POREZA

JEDINSTVENA POLITIKA PREMA SELU

Mesna zajednica Drenovac jedan je od primera dobre prakse kako funkcioniše povraćaj novca od poreza na imovinu. Ovim sredstvima je u selu već urađeno dosta toga, a raspolažu sa još nešto više od dva miliona, o kojima će se građani tek izjasniti kako žele da budu potrošena.
-Naši meštani sada mogu da odluče o tome kako će njihov novac biti utrošen. Pozivam ih da se u što većem broju odazovu, jer plaćaju porez i treba da se pitaju gde će taj novac da ode. Do sada se radilo malo na putevima, malo na crkvi, malo na centru sela. Smatram da su sada prioritet putevi. Drenovac je površinom veliko selo, sa mnogo puteva, koji godinama nisu održavani, naveo je Nikola Burmazević, predsednik Saveta MZ Drenovac.
Rukovodilac Sektora za puteve, Miodrag Filipović, istakao je da je Šabac jedinstven po svojoj politici prema selu, ne samo u Srbiji nego i mnogo šire. Podsetio je da su mesne zajednice u protekle dve godine imale priliku da raspolažu svojim sredstvima od poreza na imovinu.
-Drenovac je primer mesne zajednice gde su neke stvari već urađene od tih sredstava. Od ove jeseni svi meštani Drenovca, ali i svih ostalih seoskih MZ moći će da odlučuju o svom novcu koji im je preostao na računu i o tome šta je najbolje za njih, rekao je Filipović.
Pomoćnik gradonačelnika Jelena Topalović Petrović pozvala je sve punoletne i poslovno sposobne građane prigradskih i seoskih mesnih zajednica da se upišu u spisak učesnika neposrednog izjašnjavanja, bez obzira koliko ih ima u domaćinstvu.
-Na ovaj način imaće mogućnost da glasaju o tome šta je njima najpotrebnije i pokažu šta je prava narodna volja. Anketari će se pojaviti u svakoj kući sa izjavama koje treba da potpišu svi koji žele da steknu uslov da učestvuju na glasanju, a ako su platili porez i da predlažu projekte, podsetila je još jednom Jelena Topalović Petrović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa