24. avgust 2017.24. avg 2017.
NOVIM VOZILOM DO SVAKOG SOKAKA
LAKŠE ODNOŠENjE SMEĆA U PREDVORICI

NOVIM VOZILOM DO SVAKOG SOKAKA

U selima u kojima zbog nepristupačnog terena nije moguće doći do svakog domaćinstva, JKP Stari grad pokušaće da uslugu iznošenja smeća obavlja osim velikim i manjim vozilima. U Predvorici se sa rešavanjem problema krenulo postavljanjem dopunskih kontejnera a od protekle sedmice i angažovanjem manjeg vozila. Kako bi se tačno utvrdile lokacije gde kamion autosmećar ne može da dođe, ekipe preduzeća su u više navrata izlazile na teren i u saradnji sa predstavnicima mesnih zajednica utvrdile koji su to delovi.
-Od danas ćemo novim vozilom proći i manjim ulicama kako bismo pokupili svakom meštaninu ispred dvorišta smeće. U startu smo delili kalendare obaveštavajući ljude kada se nosi mešani komunalni otpad, kada selektivni otpad. Međutim sada smo napravili nov sistem. Na svakom računu na poleđini, za svaku Mesnu zajednicu piše tačno kojim danima dolazimo i koju vrstu otpada iznosimo, tako da svaki korisnik koji dobije račun može svakog meseca to da proverava - istakao je Zoran Damnjanović, rukovodilac sektora gradske čistoće JKP “Stari grad”.
Na sličan način problem nemogućnosti prolaska vozila u pojedinim mestima će biti rešen i u drugim selima Oridskog basena.
-Osim Predvorice, imamo problem u Mrđenovcu, Kormanu i Miokusu. Slaćemo manja vozila koja će moći da prođu kroz sokake i tako ćemo probati da rešimo problem. Moramo naići na saradnju sa Mesnom zajednicom zato što između ostalog ima i dosta neorezanog drveća koje naše vozilo ometa. To je u principu glavni problem - navodi Miroslav Maksimović, šef službe iznošenja smeća.
Obaveza iznošenja smeća sa seoskog područja je zakonska odredba, a Grad Šabac i JKP Stari grad su u obavezi da je sprovedu. Od samog početka proširenja usluge iznošenja smeća sa gradskog i na seoska područja, pokušava se na sve načine pronaći najbolji model, prvenstveno u interesu i u skladu sa potrebama samih korisnika. U JKP ističu da često samo informacije sa terena mogu dovesti do toga da se nesporazumi prevaziđu i pronađe rešenje a da je zbog toga neophodna saradnja sa meštanima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa