24. avgust 2017.24. avg 2017.
ŠLjUNČENjE PUTEVA U SLEPČEVIĆU
NOVAC OD POREZA NA IMOVINU MESNE ZAJEDNICE VEĆ TROŠE

ŠLjUNČENjE PUTEVA U SLEPČEVIĆU

Novcem koji im je vraćen od poreza na imovinu u Slepčeviću su pošljunčeni atarski putevi. Odluku o utrošku jednog dela novca ranije je doneo Savet Mesne zajednice. Preostalih oko 2,4 miliona dinara biće potrošeni onako kako to meštani odluče na referendumu.
-Na računu smo imali ukupno 3,25 miliona dinara. Jedan deo je izdvojen za nasipanje atarskih puteva. To je redovno održavanje i svake godine oko milion dinara potrošimo u tu svrhu. Imamo u planu i izgradnju dve trafo stanice, kao i preasfaltiranje ulica koje su asfaltirane pre 20 godina. Ipak, krajnju reč daće naši meštani koji će se izjasniti šta od predloga podržavaju, rekao je predsednik MZ Slepčević Slavko Ivanić.
Radove koji su izvođeni u petak posetili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, rukovodilac Sektora za puteve Miodrag Filipović i pomoćnik gradonačelnika Jelena Topalović Petrović. Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da u Šapcu nema demagogije i da će se raditi ono što građani odluče da je njima važno.
-Pozivam građane da se prijave i učestvuju u postupku neposrednog izjašnjavanja kako bismo čuli šta je prava narodna volja. Mi se ovde bavimo stvarnim potrebama ljudi. Želimo da čujemo šta je njima najvažnije i to će i biti urađeno, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Podsećamo da je u toku pravljenje spiska učesnika neposrednog izjašnjavanja o utrošku sredstava od poreza. Svi koji su platili porez mogu izneti predloge za trošenje tih sredstava, a i svi ostali mogu glasati za te predloge. Mesne zajednice koje već imaju sredstva na računu do kraja godine će odlučiti o tome kako će ona biti iskorišćena, a svi ostali će predloge izneti do kraja godine, a referendum će se održati sledeće.
-Mesna zajednica Slepčević sada raspolaže budžetom nešto većim od 2,4 miliona dinara. Građani će odlučivati o načinu na koji će taj novac biti potrošen u postupku neposrednog izjašnjavanja na jesen. Procedura je veoma jednostavna, potrebno je upisati se u spisak učesnika neposrednog izjašnjavanja potpisivanjem izjave na obrascu koji će anketari doneti na kućnu adresu ili u prostorijama mesne kancelarije, objasnila je postupak koji će važiti za sve 52 prigradske i seoske mesne zajednice Jelena Topalović Petrović.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa