24. avgust 2017.24. avg 2017.
MNOGO MOGUĆNOSTI
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI TABANOVIĆU

MNOGO MOGUĆNOSTI

Tabanović, jedno od sela u kom će na jesen biti organizovano glasanje o potrošnji novca iz budžeta Mesne zajednice, posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je sa meštanima razgovarao o odluci Grada koja će im omogućiti da sami odlučuju o svom novcu.
Mesna zajednica “Tabanović” na računu ima 2.742.411 dinara, a Savet Mesne zajednice predložiće da se ovaj novac investira u izgradnju crkve.
-Selo je veliko, a nemamo crkvu, zato će Savet predložiti građanima da se novac koji imamo na računu potorši za ovu namenu. Pozdravljam odluku Grada da svi mogu da glasaju o predlozima. Do sada je nas devet iz Saveta odlučivalo o novcu, sada celo selo može da glasa i to je pošteno, rekao je Milan Ivanović, predsednik Saveta Mesne zajednice “Tabanović”.
Mogućnosti je mnogo jer je budžet Mesne zajednice jedan od najvećih, pa ne čudi što su i meštani već imali puno predloga. Svoje ideje za glasačku listu moći će uskoro da predlože, kada se završi upis u spisak za glasanje.
Gradonačelnik je istakao da ova odluka Grada nije demagogija nego mehanizam koji će iskazati stvarne potrebe građana.
-Građani odlučuju, ali i predlažu, kao što to rade u Švajcarskoj. U Šapcu se bavimo stvarnim potrebama ljudi, a sada imamo mehanizam da se te stvarne potrebe najneposrednije i najdirektnije realizuju, sa onoliko novca koliko ga ima. Ljudi imaju različite potrebe, a novca naravno nema za sve. Zato je prirodno da se o najvažnijim potrebama u jednoj zajednici glasa. Promena Srbije treba da krene baš iz sela, podvukao je Zelenović.
Pomoćnik gradonačelnika Jelena Topalović Petrović pozvala je meštane Tabanovića da se upišu u spisak za glasanje koji će im omogućiti da odlučuju o svom novcu i podsetila da pravo upisa imaju svi punoletni građani.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa