24. avgust 2017.24. avg 2017.
ŠABAČKA POLICIJA POSEBNE USPEHE BELEŽI NA SUZBIJANjU NELEGALNE TRGOVINE DUVANOM

NAJVIŠE ŠVERCA U BOGATIĆU

Na teritoriji koja je u nadležnosti Policijske uprave Šabac redovno se oduzimaju veće količine nelegalnog duvana. Pre petnaestak dana bile su dve veće zaplene, što je nastavak uspešnih akcija koje se sprovode već duže vreme.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu od početka 2017. godine, zaplenili su više od osam i po tona nelegalnog duvana, čija se vrednost procenjuje na više od četiri i po miliona dinara. Takođe, policija je zaplenila i više od 77.000 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na više od 15 miliona dinara. Pronađeno je ukupno sedam tona i 482 kilograma sušenog duvana u listu i tona i 650 kilograma rezanog duvana, 10 ručno pravljenih mašina za rezanje duvana tzv. „sečki“, pet presa i pet digitalnih vaga za merenje duvana. Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnela krivične prijave protiv 42 osobe, osumnjičene da su počinile krivična dela nedozvoljena proizvodnja i nedozvoljena trgovina.
Bogatić često bude centar zaplena većih količina nelegalnog duvana. Tako je policija prilikom pretresa na nekoliko lokacija u okolini Ljubovije i Bogatića oduzela više od 1.500 kilograma duvana u listu, 311 kilograma rezanog duvana, 3.000 filter papira, 1.600 napravljenih cigareta i dve mašine za sečenje duvana. Za ovo delo će protiv trojice muškaraca policija podneti krivične prijave, u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, dok će protiv jednog muškarca biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljena trgovina.
Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu zaplenili su prilikom pretresa stana i drugih prostorija dvojice muškaraca u okolini Vladimiraca i Bogatića 1.380 kilograma duvana u listu i 2.000 paklica cigareta „česterfild“. Duvan je uz potvrdu oduzet, a protiv osumnjičenih policija će podneti krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.
Pored toga, šabačka policija je zaplenila oko 10.000 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na više od 2.200.000 dinara. Tada su cigarete pronađene prilikom kontrole dva putnička vozila. Za ovo delo policija će protiv dvojice muškaraca podneti krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.
Još jednom prilikom u Bogatiću je zaplenjeno oko 450 kilograma rezanog i duvana u listu, 88 kilograma duvanske sitnjevine, dve sečke za rezanje duvana i naparivač. Duvan, čija je vrednost procenjena na oko 200.000 dinara, pronađen je u pretresu kuće i pomoćnih prostorija u kojima boravi dvadesetdevetogodišnji muškarac. Protiv osumnjičenog je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa