24. avgust 2017.24. avg 2017.
START niŽih FUDBALSKIH LIGA

BEZ baraŽa ZA MOL

Od naredne sezone manji broj klubova u međuopštinskim ligama, te nema baraža za njihovu popunu. Moguće i dva tima iz Okružne lige u novoformiranoj Zoni. Umesto jednog komesara za suđenje, tročlana komisija zadužena za Okružnu ligu
Ovog vikenda startovale su sve lige pod ingerencijom Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga. Osim novih ekipa u svakom rangu (promena na osnovu prošlosezonskog plasmana) dolazi i do promena u odnosu na prethodni sistem odigravanja baraž mečeva. Od sezone 2018/19. tri grupe međuopštinskog ranga područja FSMO, umesto dosadašnjih 16 brojaće po 14 klubova, te narednog juna neće biti baraža za popunu ovog ranga. U neku od Međuopštinskih liga ulaziće samo šampioni Opštinskih liga, dok će drugoplasirane ekipe morati da čekaju neku narednu priliku. Broj timova koji ispadaju iz međuopštinskih liga svakako će biti veći u odnosu na ranije sezone, ali zavisi od grupe kojoj će pripasti ekipe eliminisane iz viših rangova.
Za razliku od međuopštinskog ranga, princip baraža za plasman u Okružnu ligu neće biti menjan. U pretkolu snage će odmeriti drugoplasirana i trećeplasirana ekipa svake od tri grupe međuopštinskih liga, a potom će pobednici izboriti plasman u mini ligu po jednokružnom bod sistemu. Pobednik lige stiče pravo nastupa u Okružnoj ligi, a drugoplasiranog očekuje još jedan baraž meč protiv najslabije ekipe Mačvanske okružne lige koja nije izborila opstanak na osnovu plasmana u ligi. Usled uvođenja nove zone, zavisno od raspleta u višim rangovima, moguće je da u narednom šampionatu dve najbolje ekipe Okružne lige izbore zonaški fudbal, a šampion će svakako to učiniti.
Ove sezone umesto jednog komesara za suđenje, ovim segmentom u Okružnoj ligi baviće se tročlana komisija koju čine: Milorad Gajić, Milorad Jokić i Dobrivoje Ristivojević.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa