24. avgust 2017.24. avg 2017.
KAJAKAŠI OTPUTOVALI NA SVETSKO PRVENSTVO

POHOD NA SVET

Među 16 predstavnika Srbije na Svetskom seniorskom prvenstvu u Račicama, mesto su našla i četiri kajakaša KK “Zorka”. Grujić opet sa Novakovićem, Zorić sa Tomićevićem cilja vrh. U stručnom štabu dva trenera iz Šapca
Svi najbolji kajakaši sveta predstojećeg vikenda biće u češkim Račicama, a među njima, već po navici, tu su i šabački sportisti. Umesto opreme KK “Zorka”, na planetarnom šampionatu opremu Srbije nosiće: Milenko Zorić, Nebojša Grujić, Dejan Pajić i Dragan Hančovski.
Kajakaška, ali i sportska javnost upućena na vodene sportove i te kako dobro zna za tandem Milenko Zorić – Marko Tomićević. Olimpijski vicešampioni iz Rija i drugi najbolji tandem Evrope na 1.000 metara, pokušaće i sa Svetskog prvenstva da donesu odličje.

Posle nekoliko takmičenja gde nije bilo discipline K2 200, u Češkoj je ponovo deo programa, te će u čamac ponovo Nebojša Grujić i Marko Novaković. Zajedno su osvajali Svetska i Evropska prvenstva, Svetske kupove i sada ponovo žele da obnove sećanja na te dane.
Još jedan olimpijac, Dejan Pajić već vredno trenira u Račicama, a ovde će nastupiti kao deo četverca na 500 metara. Sa njim će se za što bolji plasman boriti: Ervin Holpet, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov.
Dragan Hančovski će jedini iz ovdašnjeg kluba nastupiti u dve discipline. Na vodu će izaći sam u jednosedu na 1.000 metara, a potom će u dvosedu na 500 metara veslati sa Simom Boltićem.
Uroš Pavlović i Milan Đenadić, treneri u KK “Zorka” biće u stručnom štabu predvođenom selektorom Borom Sibinkićem.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa