31. avgust 2017.31. avg 2017.
AKCIJA DOMA ZDRAVLjA NA OLIMPIJSKIM SEOSKIM IGRAMA

Podsećanje na značaj prevencije

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“, u sklopu brojnih aktivnosti na promociji zdravlja i jačanju svesti o značaju prevencije, na Olimpijskim seoskim igrama na Letnjikovcu, organizovao je akciju kontrole pritiska i šećera u krvi, uz podelu flajera o značaju preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja žene.
Akciju su svojim prisustvom podržale dr Jasmina Stanković, v.d. direktora i Mirjana Divljaković Ilić, glavna sestra ove ustanove.
-Želimo da skrenemo pažnju da je jako bitno obavljati preventivne preglede, kako bi se sprečile maligne bolesti koje su na vodećem mestu, a kod žena je to rak dojke. Zatim, koliko je prevencija bitna i za hronične nezarazne bolesti, a to su pre svega šećerna bolest, hipertenzija, kardiovaskularne bolesti. Takođe, želimo da promovišemo važnost vakcinacije kod dece, jer samo tako možemo sprečiti širenje zaraznih bolesti i njihovu epidemiju, istakla je v.d. direktora DZ “Dr Draga Ljočić” dr Jasmina Stanković.
Veliki broj građana iskoristio je prisustvo ekipe Doma zdravlja i proverio osnovne zdravstvene parametre. Osim provere pritiska i šećera u krvi, ekipa Doma zdravlja je velikom broju učesnika i posetilaca ove manifestacije govorila o značaju redovnih poseta lekaru, prevenciji i skriningu karcinoma dojke. „KAŽI SVIMA KOJE VOLIŠ“, uz redovnu poruku „15 MINUTA SPASAVA ŽIVOT“ bile su osnovne poruke i tokom današnje akcije.
Na ovom događaju redovno je dežurala i ekipa Službe hitne medicinske pomoći.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa