31. avgust 2017.31. avg 2017.
Krivina u ogledalu

Ogledalce, ogledalce

Skromnost je vrlina, skromnost nije vrlina – ponavljao je Aleksandar Vučić dok je kidao latice sa maslačka. Poslednju do koje je stigao dala je odgovor na pitanje: „Da li da dozvolim Vulinu da me kači po zidovima?“ A, ta poslednja je rekla – Skromnost je vrlina.
Tako je predsednik-premijer Srbije odlučio da je skromnost vrlina i rešio rebus koji je pred njega ostavio njegov imenjak sa prezimenom Vulin. Do ove važne odluke, koja se ticala unapređenja državnih simbola i razvijanja nacionalne svesti, ali ne i savesti, naš prvorođeni u novijoj istoriji je došao uz pomoć latica. Bolje, svakako nego da je to učinio uz pomoć novčića i „zima-zama-zuma“.
- Nemojte da kačite moje slike. Dosta je meni to što me volite, a ionako ćete me voleti još više. Dovoljno mi je ogledalce moje. Svako jutro kada se probudim, ja ga lepo pitam – Ko je bio najmlađi poslanik u novijoj istoriji? Ono mi odgovori da sam to ja. Nastavim sa pitanjem ko je bio najmlađi premijer, ono mi odgovori da sam to ja. Tu se ne zaustavim pa ga priupitam ko je najmlađi predsednik i dobijem uvek isti odgovor. E, tada se umorim i uletim u zen fazu na nekoliko trenutaka nebi li se spremio za nove napore – objasni Vulinu premijer-predsednik i od prevelikog objašnjenja uleti u zen fazu.
Nemojte da zloupotrebljavate NjEGOVU skromnost, pomisli Vulin i stade ispred istog ogledalca dok je ŠEF u zen fazi. Iskoristio je trenutak i priupitao ogledalce da li da okači najboljeg među njima na zid, ali avaj, ogledalce kada ugleda Vulina - zabagova. Vide neko čudno, višeglavo stvorenje i muk. Nikakav znak da mu da.
- Ogledalce, znam da nisam ni lep, ni mlad, ni pametan kao prvorođeni među nama, ali pomagaj kako znaš i umeš – zakuka kukavni Vulin, ali osta bez odgovora.
Potraži sa strane neko dugmence da ga resetuje, ali ga ne nađe. Uplašio se silni ministar vojni da se prvorođeni ne probudi iz zen faze i uleti u panika fazu. Vremena bi sve manje, i on nema kud, već pozva Nebojšu iz Beograda.
- Vuline, pobogu, samo se skloni od ogledalca i biće sve u redu – poruči mu Nebojša iz Beograda.
Učini to Vulin, i shvati da je Nebojša iz Beograda, ipak, dostojan da bude drugorođeni i reši bez Nebojše iz Beograda da slike prvorođenog okači, u inat ogledalcetu.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa