31. avgust 2017.31. avg 2017.
TEKVONDO – LETNjA UNIVERZIJADA 2017

IVAN DO OSMINE

Šabački tekvondista Ivan Karajlović okončao je takmičenje na Letnjoj univerzijadi u osmini finala. U dva nastupa, jedna ubedljiva pobeda i jedan tesan poraz
Najbolji svetski tekvondisti kategorije do 80 kg veštinu na tatamiju demonstrirali su negde dok je naš prethodni broj bio u štampi, te smo vam ostali dužni izveštaj sa nastupa Ivana Karajlovića, člana TK “Letnjikovac” u Tajpehu. “Dug” vraćamo u ovom broju.
Žreb je napre Ivana, jedinog predstavnika Šapca na sportskim nadmetanjima studenata sveta, sučelio sa Lijem iz Singapura. Karajlović je osim, možda, na samom startu, čitav okršaj apsolutno dominirao, a o ubedljivosti nastupa najbolje govori konačan rezultat 34:6 za našeg reprezentativca.
U osmini finala član “Letnjikovca” susreo se sa japanskim borcem Ebatom. Najzanimljiviji meč ove runde doneo je mnogo uzbuđenja. Uglavnom je Azijat imao prednost u poenima, ali se Ivan vraćao, prišao na samo poen u samom finišu, no ipak je slavio Ebata 20:17.
Karajlović u ukupnom plasmanu deveti, a šampion kategorije postao je Azerbejdžanac Harčegani savladavši u finalu Martineza (Španija) 6:3. Letnja univerzijada svečano je zatvorena sinoć.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa