7. septembar 2017.7. sep 2017.
SVI IMAJU PRAVO NA ODLUKU
U ŠTITARU NOVAC OD POREZA ULOŽEN U REKONSTRUKCIJU ŠKOLE

SVI IMAJU PRAVO NA ODLUKU

Đaci iz Štitara od 1. septembra imaju bolje uslove za rad. Mesna zajednica je odlučila da novac od poreza na imovinu uloži u obnovu škole u ovom selu. Radovi su obuhvatili obnovu stolarije i postavljanje nove fasade. Vrednost navedenih radova je blizu 1,8 miliona dinara. Štitar je prošlog petka sa saradnicima posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je iskoristio tu priliku da pozve meštane Štitara da se uključe u procese odlučivanja o potrošnji novca iz budžeta Mesne zajednice.
- Pozivam meštane Štitara da se upišu u spisak za glasanje koji će im omogućiti da odlučuju o načinu trošenja novca kojim su platili porez na imovinu. Glasanje o načinu trošenja novca u Štitaru biće organizovano naredne godine. Novac iz ove godine su investirali u školu, Dom kulture, crkvu, uređenje centra. Obezbedili smo da ceo proces neposrednog izjašnjavanja bude slobodan i neposredan tako da verujem da će građani donositi dobre odluke u skladu sa svojim stvarnim potrebama, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Predsednik Saveta Mesne zajednice “Štitar” Rajko Simić pozdravio je odluku Grada da odlučivanje o trošenju novca prebaci u ruke građana.
- Dobro je što svako selo ima mogućnost da određuje šta su njegove stvarne potrebe. Štitaru nedostaje ambulanta. To je za sada naša najveća potreba. Od povraćaja poreza rekonstruisali smo krov na Domu kulture, nasipali puteve, menjali stolariju, naveo je Simić.
Iako će građani Štitara projekte predlagati naredne godine i tada se o njima izjašnjavati, upis u spisak za glasanje u ovom selu je u toku. Anketari posećuju svako domaćinstvo, a svi punoletni članovi porodice imaju pravo da se upišu.
O kom iznosu novca će Štitarci odlučivati naredne godine, biće jasno kada se sabere koliko je novca od poreza na imovinu uplaćeno u 2017. godini na teritoriji ovog sela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa