7. septembar 2017.7. sep 2017.
Briga o generacijama koje dolaze
NOVA GENERACIJA PRVAKA SELA U ŠKOLSKE KLUPE

Briga o generacijama koje dolaze

Protekle sedmice, na Gradskom trgu organizovan je program za 1.107 prvaka upisanih u školsku 2017/2018. godinu, kao i podela paketića. Đake je na Trgu dočekala pesma hora Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, nastavnice Sonje Živković ali i mladi glumci Marko Ribić i Đorđe Mitrović. Ovom prilikom gradonačelnik Nebojša Zelenović pozdravio je prisutne, čestitao prvacima polazak u školu i poželeo im uspešno školovanje.
-Drago mi je što svi prisustvujete ovako velikoj manifestaciji kao što je početak školske godine. Mi jako vodimo računa o tome da škole budu što bolje, a uslovi u njima što kvalitetniji za rad. Želeli bismo da vi, budući đaci i sadašnji roditelji svoj grad doživite kao najvažnijeg prijatelja koji treba da omogući da se vaša deca školuju na najpristojniji način i da sutra budu dobri ljudi. Sve što treba i može da se pomogne, Grad je tu da to učini - istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Iz budžeta Grada izdvojeno je 850.000 dinara namenjenih za paketiće podeljene prvacima. U njima su pernica, olovke, bojice, flomasteri, lenjiri, blokovi za crtanje i sve ono što je prvacima neophodno. Neke od pogodnosti su i besplatna članarina Biblioteke Šabačke prvih godinu dana, a šabačko pozorište omogućilo je prvacima i njihovim roditeljima 50 odsto popusta prilikom kupovine ulaznica za dečje predstave. Prema rečima Nebojše Zelenovića, glavni trud biće usmeren na stvaranje optimalnih uslova za napredovanje ove i generacija koje dolaze.
-Polazak u školu je izuzetno lep trenutak u očima klinaca i njihovih porodica. Ja sam siguran da smo na mali način doprineli da ga se oni sećaju celog života. Mi ćemo se u budućnosti potruditi da deca među prvima u Srbiji pohađaju školu u jednoj smeni, imaju sat fizičke aktivnosti, da pišu domaće zadatke sa svojim učiteljima i nastavnicima, da duže vremena budu u školi i da imaju topli obrok. Mislimo da naše škole mogu da počnu da liče na uređene evropske škole i da za to ne treba novca koliko treba dobre volje i spremnosti ljudi u školama - istakao je gradonačelnik Šapca.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa