Инфо

Берза

  • aero 1.682 ▼ -0,59%
  • alfa 33.605 ▼ -2,41%
  • gmon 1.595 ▼ -0,31%
  • jesv 5.150 ▲ 0,88%
  • niis 679 ▼ -0,73%
  • spru 810 ▲ 1,00%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
  • thhm 235 ⚫ 0,00%
  • tlkb 2.700 ⚫ 0,00%
(7. септембар 2017.)
НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ПРВАКА СЕЛА У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Брига о генерацијама које долазе

Брига о генерацијама које долазе
Протекле седмице, на Градском тргу организован је програм за 1.107 првака уписаних у школску 2017/2018. годину, као и подела пакетића. Ђаке је на Тргу дочекала песма хора Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, наставнице Соње Живковић али и млади глумци Марко Рибић и Ђорђе Митровић. Овом приликом градоначелник Небојша Зеленовић поздравио је присутне, честитао првацима полазак у школу и пожелео им успешно школовање.
-Драго ми је што сви присуствујете овако великој манифестацији као што је почетак школске године. Ми јако водимо рачуна о томе да школе буду што боље, а услови у њима што квалитетнији за рад. Желели бисмо да ви, будући ђаци и садашњи родитељи свој град доживите као најважнијег пријатеља који треба да омогући да се ваша деца школују на најпристојнији начин и да сутра буду добри људи. Све што треба и може да се помогне, Град је ту да то учини - истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Из буџета Града издвојено је 850.000 динара намењених за пакетиће подељене првацима. У њима су перница, оловке, бојице, фломастери, лењири, блокови за цртање и све оно што је првацима неопходно. Неке од погодности су и бесплатна чланарина Библиотеке Шабачке првих годину дана, а шабачко позориште омогућило је првацима и њиховим родитељима 50 одсто попуста приликом куповине улазница за дечје представе. Према речима Небојше Зеленовића, главни труд биће усмерен на стварање оптималних услова за напредовање ове и генерација које долазе.
-Полазак у школу је изузетно леп тренутак у очима клинаца и њихових породица. Ја сам сигуран да смо на мали начин допринели да га се они сећају целог живота. Ми ћемо се у будућности потрудити да деца међу првима у Србији похађају школу у једној смени, имају сат физичке активности, да пишу домаће задатке са својим учитељима и наставницима, да дуже времена буду у школи и да имају топли оброк. Мислимо да наше школе могу да почну да личе на уређене европске школе и да за то не треба новца колико треба добре воље и спремности људи у школама - истакао је градоначелник Шапца.
К.Ј.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa