Berza

  • aero 896 ▲ 3,11%
  • dinnpb 3.606 ▼ -1,21%
  • enhl 645 ⚫ 0,00%
  • fito 2.800 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 1.298 ▲ 0,23%
  • niis 683 ▲ 0,44%
  • utsi 1.300 ▼ -13,33%
(7. septembar 2017.)
SNS U ŠAPCU NEĆE ORGANIZOVATI IZBORE ZA
GRADSKI ODBOR DO KRAJA GODINE

PROBLEMI OSTAJU POD TEPIHOM

Srpska napredna stranka u Šapcu neće organizovati do kraja godine izbore za Gradski odbor što znači da će strankom da nastavi da rukovodi povereništvo, odnosno koordinator iz Beograda.
Kao što smo pisali u prošlom broju, Gradski odbor SNS u Šapcu je raspušten posle loših rezultata na lokalnim izborima 2012. godine i već više od pet godina nisu organizovani stranački izbori za Gradski odbor. Za ovih pet godina strankom rukovode poverenici i koordinatori, neretko sa strane.
SNS u Šapcu danas ima dva poverenika. To su dva doktora – Aleksandar Pajić i Boban Birmančević. Strankom u našem gradu, međutim, u pravom smislu reči rukovodi koordinator, a to je Branislav Malović, direktor u „uspešnom“ državnom projektu Er Srbija.
- Članstvo je tu dovedeno pred svršeni čin. Ne možemo ništa i ništa se ne pitamo. Za to vreme gledamo određeni broj rukovodilaca koji gomilaju funkcije iako je obećano da to neće moći – priča za „Glas Podrinja“ jedan od članova SNS u Šapcu.
Prema njegovim rečima, status Povereništva savršeno odgovara svima. Nema velike odgovornosti, svako od bivših poverenika i koordinatora sa strane ima svoju „malu armiju“ sa kojom sprovodi svoj uticaj, i niko tu nije nezadovoljan.
- Kada dođu izbori, onda se svi mobilišemo, jer nastupamo pod imenom Aleksandra Vučića i svi problemi se stave pod tepih, a onda dođe novi poverenik ili koordinator i sve krene ispočetka. Siguran sam da izbori za Gradski odbor neće biti organizovani do kraja ove godine iako je Pajić najavio da će biti održani još u septembru prošle godine – dodaje naš izvor.
On tvrdi da nijedan od dosadašnjih poverenika iz Šapca ne može da obezbedi potrebnu većinu u izboru za predsednika Gradskog odbora i da je kolač između njih lepo podeljen.
- Utisak je da se i mi u SNS nešto preterano i ne zalažemo da dođemo na vlast u našem gradu, jer je faktički imamo. SNS u Šapcu drži sva javna preduzeća i ustanove sa republičkog nivoa – EPS, Telekom, Železnicu, Nacionalnu službu za zapošljavanje, sve republičke fondove... Na taj način imamo određenu moć prilikom zapošljavanja i pomoć republike, jer za „naša“ preduzeća dobijemo saglasnost, a lokalna vlast redovno bude odbijena ako ima potrebu za novim radnim mestima – ističe naš sagovornik.
Kako bilo, najveća stranka u Šapcu, po svoj prilici, neće dobiti Gradski odbor ni u narednom periodu, ali to i dalje neće smetati da funkcioniše na način na koji je to činila i u minulih pet godina.
N. K.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa