7. septembar 2017.7. sep 2017.
ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA ZDRAVLjE GRADA ŠAPCA

Fond za lečenje dece od teških i retkih bolesti

Protekle sedmice u Gradskoj kući održana je sednica Saveta za zdravlje grada Šapca. Na sednici se razmatralo o Usvajanju Zapisnika sa 29. Sednice Saveta za zdravlje grada Šapca, kao i razmatranje predloga Odluke o osnivanju budžetskog fonda za lečenje dece od teških i retkih bolesti. Zajednički cilj članova Saveta za zdravlje grada i svih koji su radili na predlogu odluke o osnivanju fonda za lečenje dece od teških i retkih bolesti zasnovan je na podršci deci i porodicama u cilju lečenja, medicinskog zbrinjavanja, oporavka, promovisanja i unapređenja zdravstvene zaštite u gradu.
-Pružaće se pomoć u lečenju dece u zdravstvenim ustanovama, u kućnim uslovima ili u ustanovama socijalne zaštite. Osim toga tu je i pomoć u kupovini i nabavci lekova i i pomoć pri rehabilitaciji. Način na koji će se fond finansirati jeste pre svega obezbeđena propriacija u budžetu Grada Šapca za ovu namenu, putem donacija, priloga, organizovanjem različitih humanih manifestacija. U ime Saveta za zdravlje grada Šapca mogu da kažem da je ovo jedinstvena odluka koju će, nadam se, Skupština usvojiti. Svi mi koji smo u prethodnom periodu radili na ovome imali smo jedinstvenu viziju a to je da našoj deci obezbedimo zdravu budućnost - Istakla je Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
Svesni činjenice o ograničenjima koje institucije imaju, Grad i Savet za zdravlje na ovaj način žele da stvore mogućnost angažovanja šire društvene zajednice, kako bi svi koji žele da podrže njihove napore imali mogućnost da to i učine.
-Da ne bismo bili samo nemi posmatrači i ovog puta smo otišli korak dalje i pomogli svim onim humanim pojedincima ali isto tako i kompanijama koje društvenoodgovorno posluju na području grada kako bi sada prosto imali mogućnost da pomognu. Želja nam je bila da ne rešavamo pojedinačno probleme već da jednom sistemski rešimo problem sa kojim se suočavamo i na neki način popravimo ovu sumornu statistiku – navela je Bojana Mladenović.
Po usvajanju odluke čiji će se predlog naći na prvoj narednoj sednici Skupštine grada, biće osnovana stručna Komisija za odobrenje sredstava i izrada pravilnika po kome će se odluke donositi. Uloga Saveta za zdravlje biće i uloga nadzornog organa.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa