7. septembar 2017.7. sep 2017.
VOZAČI OPREZ – POČELO MERENjE
PROSEČNE BRZINE NA AUTO-PUTU

KAZNE STIŽU NA KUĆNE ADRESE

Od ponedeljka 4. septembra počelo je merenje prosečne brzine na auto-putevima između naplatnih rampi i kažnjavanje vozača koji je prekorače.
Policija je za to apsolutno spremna i krenula je u kontrolu, izjavio je ranije direktor policije Vladimir Rebić.
On je rekao da policija, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP „Putevi Srbije“, uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.
- Taj put smo izmerili, pređeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od „Puteva Srbije“ i dostavljati ih na kućne adrese građana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta - rekao je Rebić.
On je podsetio da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godine kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa