7. septembar 2017.7. sep 2017.
POZIVNICA NA 49. ČIVIJADU i 10. ČIVIJAŠKI KARNEVAL

MAGIJA KOJA NE PRESTAJE

Turistička organizacija grada Šapca i organizacioni odbor Čivijaškog karnevala pozivaju vas na 49. Čivijadu i 10. Čivijaški karneval koji će se održati od 14. do 16. septembra 2017. godine u Šapcu.
Šabački Karneval privlači pažnju publike još od 2007. godine kada je prvi put održan i već je tada primljen u Federaciju evropskih karnevalskih gradova. Od tada je oko 10.000 ljudi posetilo naš grad i uživalo u brojnim manifestacijma koje se svake godine održavaju u okviru karnevala.
Dve osnovne manifestacije su Dečji karneval i Međunarodni karneval kada povorke prolaze kroz centar grada i nastupaju na četiri bine (na ulasku u pešačku zonu, kod Kulturnog centra, kod Poreske uprave i na Trgu). Tokom godina, karnevalu se pridružilo još nekoliko manifestacija: Šampitijada, Genijalci, Karneval kućnih ljubimaca. Sama organizacija karnevala i energija tokom tri karnevalska dana prepoznata je u svetu i ukazana nam je čast da 2018. godine organizujemo Konvenciju evropskih karnevalskih gradova.
Po četvrti put organizujemo i Karneval beba i trudnica na kojoj će biti preko 150 učesnika i učesnica. Ovom manifestacijom želimo da podržimo mlade roditelje, a oni pored same šetnje sa bebama koriste ovu priliku i da se posavetuju i razmene informacije sa drugim roditeljima o svim važnim pitanjima koja ih muče tokom prvih godina odrastanja njihovih mališana.
Cilj ovogodišnjeg karnevala je da programom obuhvatimo sve uzraste, prikažemo turistički potencijal grada i da edukujemo mlade ljude. Karnevalski duh i ljubav prema Čivijaškom Karnevalu prenosimo mališanima u šabačkim vrtićima još od najmlađih dana kada im na “Čivijaškim časovima” pričamo o karnevalskim vrednostima. U ovim edukativnim programima učestvuju i deca u osnovnim školama ali i srednjoškolci koji se kasnije kroz volonterski rad uključuju u organizaciju karnevala. I ove godine će 120 volontera i volonterki biti domaćini grupama, prevodioci na događajima i koordinatori trase karnevala. Za njihov trud i energiju na karnevalu, 2014. godine smo dobili nagradu za volontere od predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova.
TOŠ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa