14. septembar 2017.14. sep 2017.
REKONSTRUKCIJA ŠKOLE U CULjKOVIĆU

BOLjI USLOVI ZA DECU

Protekle sedmice, predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, posetio je nedavno rekonstruisanu školu u Culjkoviću, izdvojeno odeljenje OŠ “Nikolaj Velimirović”. Sanacija zgrade, u kojoj uči 18 dece sprovedena je 2015. godine kada je rekonstruisan najpre krov, a tokom letnjeg raspusta ove godine i kompletan enterijer.
-Naš cilj je da obezbedimo svim učenicima izdvojenih školskih jedinica kao i učenicima matične škole, podjednake uslove. To smo uspeli u toku raspusta, tako da smo izuzetno radnosno dočekali početak školske godine. Sada su nam svi školski objekti uređeni - istakla je Vesna Živanović, direktorka škole.
Inicijativa za sanaciju stare školske zgrade, potekla je od Saveta Mesne zajednice Culjković. Rekonstrukcija škole, jedan je od mnogobrojnih projekata koje je ovaj Savet uspeo da realizuje.
- Zahvaljujem se Gradskoj upravi, kao i Odeljenju za društvene delatnosti, jer su prepoznali našu inicijativu i uvrstili rekonstrukciju ove škole u svoj budžet. Jako je važno da našoj deci obezbedimo što bolje uslove za školovanje – naveo je predsednik Mesne zajednice Predrag Vujković.
Za rekonstrukciju krova, Grad Šabac je izdvojio 1.000.000 dinara, a za uređenje dodatnih 1.100.000 dinara. Plan je da se naredne godine uradi fasada i tako kompletiraju radovi u školi u Culjkoviću.
-Grad Šabac opredeljuje jednu četvrtinu budžeta za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Izuzetno smo posvećeni tome, nagrađujemo najbolje učenike i činimo sve da deca stiču znanje u što boljim uslovima. Drago mi je što je ova inicijativa potekla od Mesne zajednice Culjković, jer je to pokazatelj kako uz angažovanje i aktivan odnos možemo učiniti život naših sugrađana boljim – istakao je Nemanja Pajić.
K.J.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa