14. septembar 2017.14. sep 2017.
ULAZAK U SNOVE
MILOŠ DANILOVIĆ IZ KLENjA NAJBOLjI KADET TREĆE KLASE MEDICINSKOG FAKULTETA VMA

ULAZAK U SNOVE

U indeksu sve desetke. Promovisan u čin potporučnika Vojske Srbije. Na svečanoj ceremoniji ispred Doma Narodne skupštine, ministar odbrane mu uručio zlatni paradni bodež
Mačvani su posle dužeg vremena dobili najmlađeg vojnog lekara, koji je nedavno na svečanoj ceremoniji ispred Doma Narodne skupštine promovisan u čin potporučnika Vojske Srbije. Na čelu svečanog stroja, kao prvi u klasi bio je izuzetno srećan zbog konačnog ostvarenja njegovih dečačkih snova.
Godine ispunjene radom
Cilj koji je sebi zacrtao još kao učenik osnovne škole, kasnije Medicinske u Šapcu i najposle Medicinskog fakulteta u Beogradu, da bude na usluzi otadžbini, posle dosta odricanja se ostvario.
- Koračajući u stroju ispred velelepnog skupštinskog zdanja u centru Beograda shvatio sam da sva prethodna odricanja, zahtevna obuka, vežbe i odlasci na teren nisu bili uzaludni. Za vreme studija dosta vremena sam posvećivao naučno-istraživačkom radu. Značajna su bila saznanja sa boravka na VMA u Sankt Peterburgu, kaže Miloš.
Za šest prethodnih godina koliko je proveo na Medicinskom fakultetu u Beogradu njegov indeks ispunile su samo najviše ocene (desetke). I to je imalo svoju cenu koju je uz podršku roditelja, sestre i devojke lakše savladavao.
- Nepošteno bi bilo reći da je sve išlo bez žrtvovanja. S druge strane dobra organizacija života je jako značajna da se lakše prebrodi eventualna kriza. Satisfakcija koja je usledila je najlepše ostvarenje mojih dečačkih snova i zbog toga sam jako srećan, dodaje ovaj smeran i ozbiljan dvadesetpetogodišnjak.
Posebno je impresioniran svečanošću koja je za sve njih pripremljena ispred zgrade najznačajnijeg državnog Doma. Raduje ga prisustvo velikog broja građana, domaćih i stranih zvaničnika. Kao vrhunac svega na ovoj svečanosti ostaje za uspomenu zlatni paradni bodež koji mu je uručio lično ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.
Vraćanje duga precima
Miloš naglašava da na svojevrstan način “vraća dug” slavnim precima iz sela i cele Mačve koji su ostavili herojski trag u mnogobrojnim ratovanjima Srba za slobodu.
Njegovo dokazivanje na ovakav način nije ostalo nezapaženo. Dobitnik je Dositejeve stipendije za mlade talente i želi dalje usavršavanje u poslu.
- Odmah odlazim na stažiranje u neki od zdravstvenih objekata. Prva želja mi je da dobijem specijalizaciju iz interne medicine. Kardiologija je moja najveća nada. Ako to ne prođe hirurgija bi bila ostvarenje mog očekivanja, posebno plastična, ne skriva svoje ambicije.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa