14. septembar 2017.14. sep 2017.
POBEDA ŽIVE REČI
ZAVrŠEN OSMI PESNIČKI MARATON

POBEDA ŽIVE REČI

U organizaciji Kulturnog centra u Šapcu, završen je još jedan „Pesnički maraton“. Tradicionalni, 8. „Pesnički maraton“ ove godine je okupio 32 učesnika iz Srbije i regiona.
Prvo veče “Pesničkog maratona“ “Jesenje melodije“ posvećeno je Jeli Spiridonović Savić koja je ostavila dubok trag u srpskoj književnosti.
U izvođenju učesnica recitala Katarine Tadić, Jelene Milić, Vanje Pavlović, i Branke Todorović ljubitelji poezije imali su priliku da uživaju slušajući najdivnije stihove, i ujedno osete čaroban svet poezije.
Realizator programa i književnog stvaralaštva u Kulturnom centru, Branka Todorović, rekla je da organizatori ove manifestacije svake godine nastoje da ,,Pesnički maraton“ bude obeležen poezijom šabačkih zaboravljenih pesnika.
,,Velika mi je čast što smo ove godine našim sugrađanima predstavili skrajnutu i zaboravljenu pesnikinju Jelu Spiridonović Savić. Recital je sam po sebi specifičan, jer je program dodatno obogatila vokalna grupa “Šapčanke“ i muzički trio koji su činili Marko Tomić na gitari, Nenad Tadić za klavirom i vokal Nataša Tomić - istakla je Todorović.
Osim centralnog događaja ,,Pesničkog maratona“, manifestaciju je obeležio niz prigodnih dešavanja u ustanovama u gradu, kao i gostovanje u Gerontološkom centru, Savezu slepih i Karitasu.
Međunarodni Pesnički maraton postao je tradicionalna manifestacija, zahvaljujući podršci ljubitelja umetnosti pesničkog izražavanja, u eri ekspanzije interneta i tehnologije, živa reč i emocija i ovoga puta odnose pobedu nad običnim slovom otkucanim na tastaturi najnovije tehnologije.
Cilj ovakvog okupljanja je razmena iskustava, upoznavanje drugih kultura i književnog stvaralaštva.
M. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa