14. septembar 2017.14. sep 2017.
HOLANĐANKE OTVARAJU SEZONU
POSLE 12 GODINA MEDICINAR U EVROPI

HOLANĐANKE OTVARAJU SEZONU

Rukometašice “Medicinara” posle 12 godina ponovo nastupaju u Evropi, prvi put u istoriji kao šampionke Srbije. Rival na startu Kupa EHF najbolji holandski tim
Sezona rukometašica startuje poslednjeg septembarskog vikenda, ali to ne važi za najbolji tim Srbije i za aktuelnog šampiona naše zemlje šabački “Medicinar”. Nosioca šampionskog pehara očekuje naporna sezona, a posle dugih priprema došlo je vreme da krenu i zvanični dueli. Prvo izazovi u Evropi šampion Holandije, amsterdamski “VOK”.
U dogovoru sa “zelenima” iz male evropske zemlje, oba duela biće odigrana u Šapcu, hali “Zorka”, te će ljubitelji rukometa imati priliku da uživaju u duplom programu sutra i prekosutra od 18 časova. Koliko je tim spreman pokazaće parket, ali u svakom segmentu “Medicinara” prisutan je veliki optimizam, te iako Evropa nije primarna u odnosu na domaća takmičenja, ne razmišlja se o bilo čemu drugom osim o prolasku u drugo kolo.
- Znali smo da nas čeka naporna sezona i tako smo koncipirali pripreme. Uspeli smo da stvorimo najvažniju kombinaciju dobre atmosfere u ekipi, kakva nas je karakterisala cele prethodne sezone i posvećenog rada i zalaganja na treningu. To je preduslov svakog uspeha. Skautirali smo koliko smo bili u mogućnosti šampiona Holandije, to je ekipa sastavljena od domaćih rukometašica, a podsećam da je Holandija vicešampion sveta. Mlad tim koji igra brzo, ali verujem da mi imamo odgovor i da ćemo se svi radovati u subotu po završetku druge utakmice – istakao je trener Saša Bošković.
Za sada jedina briga je povreda ramena Ane Radović, što je problem koji je muči još iz perioda igre u Budućnosti. Ipak, kapiten želi da igra i svim srcem želi da predvodi svoju ekipu kako u EHF kupu, tako i tokom cele sezone. Uverena je da imaju tim za velika dostignuća.
-Mi smo šampionke i ne zadovoljavamo se bilo čim osim trofejima na domaćoj sceni. Poštujemo svakog rivala, nekoliko ekipa ima kvalitetne sastave, Liga je jača u odnosu na prethodnu godinu, no mi imamo najkvalitetniji tim i to moramo da potvrdimo na terenu. Izuzetno poštujemo i tim iz Amsterdama, vrlo kvalitetna ekipa koja igra brzo, no cilj je da prođemo dalje – ističe MVP prethodne sezone Ana Radović.
Jako važan deo uspeha u Evropi je i podrška sa tribina. Samo tako dve utakmice na domaćem terenu dobijaju punu snagu.
-Navijači su bili naš vetar u leđa cele prethodne sezone, uveren sam da će i ove biti uz nas. Petak i subota jesu prepuni događaja u našem gradu, a ja ih pozivam da nas podrže protiv jakog tima, da dođu, uživaju u rukometu i pomognu da ostvarimo veliki rezultat i prođemo u drugo kolo. Zajedno možemo mnogo – poziva predsednik kluba Dejan Pavlović.
U odnosu na prethodnu sezonu, gotovo čitav tim je ostao na okupu. Klub su jedino napustile, od standardnijih rukometašica, Milica Rančić i Tamara Žarković, ali su zato “plavo-beli” dres obukle najbolji golman lige Anđela Kačarević, najbolji desni bek Ana Tomković, kao i krilo Danica Stojiljković.
Utakmice protiv šampiona Holandije startuju od 18 sati u petak i subotu u hali “Zorka”. Bolji iz ovog dvomeča igraće u drugom kolu protiv jednog od favorita za završnicu Kupa EHF ruskog “Kuban” Krasnodara.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa