28. septembar 2017.28. sep 2017.
NAJBOLjI KOD NAJBOLjIH
U PRISUSTVU VISOKIH ZVANICA U ŠAPCU OTVORENA FABRIKA „JAZAKI“

NAJBOLjI KOD NAJBOLjIH

Predsedniku koorporacije „Jazaki“ Šinđi Jazaki velika čast i zadovoljstvo što je u otvorio još jednu fabriku. Predsedik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je otvaranje ove fabrike veliki dan za Šabac, Mačvu i Srbiju. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističe da je „Jazaki“ izabrao Šabac zato što je Šabac najbolje mesto za investicije
Fabrika „Jazaki“ zvanično je otvorila fabriku u Šapcu. Nešto više od 500 radnika uveliko radi, a do 2019. godine u ovoj fabrici će biti zaposleno 1.700 radnika.
Svečanom otvaranju „Jazakija“ u Šapcu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara, predsednik „Jazaki“ koorporacije Šinđi Jazaki, predsednik „Jazaki Evropa“ Bo Inge Anderson, predstavnik kompanije „Daimler Traks“ dr Inge Etišer, i mnoge druge visoke zvanice.
Predsednik koorporacije „Jazaki“ rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u Šapcu i što otvara još jednu fabriku.
- Danas „Jazaki“ posluje u 46 zemalja i zapošljava 290.000 radnika. Naša korporativna politika podrazumeva punu posvećenost održivom, bezbednom i ekološki prihvatljivom poslovanju. Ponosni smo što možemo da istaknemo da smo i dalje na usluzi našim klijentima i da kontinuirano pružamo podršku društvu, uopšte - izjavio je Šinđi Jazaki, predsednik „Jazaki“ korporacije.
On je dodao da neizmernu zahvalnost duguje Vladi Srbije, gradu Šapcu, Ambasadi Japana, kompaniji „Daimler“, kao i zaposlenima koji su doprineli ostvarenju korporativne vizije.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao da je „Jazaki“ izabrao Šabac i da je to najvažnije.
- Šabac je uspeo da pobedi u konkurenciji nekoliko gradova, zato što je Šabac najbolje mesto za investicije. Nismo među najboljima, već najbolji. O tome govori i činjenica da smo prvi u Srbiji po brzini u izdavanju lokacijksih dozvola. Građevinske izdajemo za pet, a upotrebne za dva dana. U našoj upravi nema laganja i zabranili smo dve rečenice – nema problema, i lako ćemo. Uvek ima problema i nikada nije lako – poručio je Zelenović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ovo veliki dan za Šabac, Mačvu i Srbiju.
- Zadovoiljan sam i srećan što smo u konkurenciji nekih drugih zemalja uspeli da dovedemo tako veliku firmu da kod nas radi i investira. Investitore kakav je Jazaki možemo da dovodimo zato što je država sa bankrotstva i deficita primenom fiskalnih i drugih mera dovedena u suficit i ima novca koji omogućava i dolazak inevstitora. I drugi daju novac za investitore, nije lako do njih doći u vreme krize, mi smo u tome uspeli - rekao je predsednik.
Prema njegovim rečima posebna vrednost u slučaju ove fabrike je „spoj Japanaca i Nemaca“.
- Kud ćete bolje od toga. Pozivam japanske investitore da i u narednih sedam, osam godina otvaraju fabrike u Srbiji, a tek onda da razmišljaju o nekoj drugoj zemlji. Kompanija „Jazaki“ ima u Tunisu dve fabrike, onda može u Srbiji tri – kazao Vučić.
On je dodao da je otvaranje fabrike Jazaki značajno za lokalnu samoupravu, njen razvoj, ali posebno za radnike koji će moći da ostvaruju svoje snove.
Radnicima je rekao da ovde predstavljaju i svoje porodice ali i Srbiju, te ih je zamolio da to opravdaju tako što će biti vredni, a država će, dodao je, nastaviti da dovodi strane investicije.
Japanska kompanija „Jazaki“ je vodeći svetski proizvođač kablova za auto industriju. U ovom trenutku, fabrika „Jazaki“ u Šapcu predstavlja jednu od najvećih grinfild investicija u Srbiji. Glavna delatnost japanske kompanije je proizvodnja elektronskih komponenti za kamione OEM, koji će se izvoziti na evropsko tržište.
Izgradnja pogona počela je prošle godine i trajala je 258 dana. „Jazaki“ trenutno predstavlja najveću fabriku u Šapcu, u čijem sklopu se nalaze proizvodni pogon, kancelarije, magacin, kantina i zdravstvena ambulanta. To su standardne prostorije u svim „Jazaki“ fabrikama širom sveta, postavljene sa ciljem da se zaposlenima obezbedi što kvalitetnije radno okruženje.
Neposredno pre puštanja u pogon prve proizvodne linije, za zaposlene je bila obezbeđena obuka u „Jazaki“ fabrikama u inostranstvu. Od juna meseca krenuo je sa radom i Trening centar za obuku zaposlenih u Srbiji, gde radnici stiču neophodna znanja i veštine, a sve u cilju konstantnog unapređenja kvaliteta poslovanja.
PUT ZA NOVE
INVESTICIJE
Ambasador Japana u Srbiji Đuiđi zadovoljan je zbog otvaranja nove fabrike „Jazaki“ u Šapcu.
- Fabrika „Jazaki“ u Srbiji je velika grinfild investicija. Siguran sam da će ova investicija doprineti razvoju srpske privreda kada je reč o ubiranju prihoda. „Jazaki“ je razvio proizvodnu mrežu sada i u Srbiji i pridaje veliki značaj razvijanju veza u loklanoj zajednici. Nadam se da će „Jazaki“ biti dobar kooperativni građanin Šapca i Srbije, i da je ova kompanija utrla put drugih japanskih kompanija u Srbiji – poručio je ambasador Takahara.

POPUT VATERPOLISTA
Predsednik „Jazaki Evropa“ Bo Inge Anderson je naglasio da kompaniju „Jazaki“ karakteriše najbolji kvalitet, najbolja tehnologija i najbolje cene.
- Od vas u Srbiji očekujem da u „Jazaki“ prenesete ono što krasi vaše vaterpoliste, a vaterpolo je moj omiljeni sport. Prošle godine ste pobedili na pet svetskih takmičenja. Ne biste uspeli a da niste hrabri, čvsti i uporni. To očekujem od „Jazakija“ u Srbiji – istakao je Anderson.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa