28. septembar 2017.28. sep 2017.
POTVRDA PRIJATELjSTVA
DELEGACIJA CELjA U POSETI ŠAPCU

POTVRDA PRIJATELjSTVA

Protekle sedmice, za predstavnike delegacije Celje, predvođene gradonačelnikom Bojanom Šrotom organizovan je svečani prijem u Gradskoj kući. Delegaciju čine članovi Gradske skupštine, direktori javnih preduzeća i ustanova, članovi nadzornih odbora i predstavnici gradske uprave Bijeljina. Prijemu su prisustvovali zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Šabac i Celje su 2012. Godine potpisali Povelju o prijateljstvu i saradnji, a poseta Šapcu i upoznavanje sa novinama je još jedan način da se održe dobri odnosi između dva grada.
-Povelja je potisana sa željom da se izgrade prijateljski odnosi i razvije saradnja između Šapca i Celja koja se zasniva na međusobnom poštovanju i jačanju međukulturnog dijaloga. Naša dva grada su se obavezali da će graditi čvrste mostove među ljudima, gradovima i državama. Današnji skup je pokazatelj da se izgradio pravi bratski odnos, a međuljudski odnosi postali prijateljski – istakao je Dušan Kostadinović.
Gradonačelnik Celja Bojan Šrot istakao je da razlog za dolazak brojnije delegacije nego uobičajeno produbljivanje saradnje između Šapca i Celja.
-Želimo da porazgovaramo o širenju saradnje između naša dva grada i u oblastima u kojima nismo sarađivali. Do sada se naša saradnja odnosila na projekte vezane za decu i mlade, očuvanje životne sredine i razmenu dobrih iskustava - istakao je Bojan Šrot i dodao da su utisci njegovih saradnika koji su prvi put u Šapcu pozitivni jer je grad lepo uređen, čist i pun cveća.
K.J.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa