28. septembar 2017.28. sep 2017.
PROZIVKE I OPTUŽBE
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA
SRPSKE NAPREDNE STRANKE

PROZIVKE I OPTUŽBE

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je prošlog četvrtka konfereniciju za medije na kojoj su govorili o Odluci donetoj na prethodnoj sednici Skupštine grada da se prodaju prostorije Mesne zajednice Preki šor. Naprednjaci su kritikovali ovu odluku i pozvali meštane ove Mesne zajednice da podrže peticiju koju su pokrenuli da se ova prodaja spreči.
-Ove prostorije su decenima uknjižene i vode se kao prostor namenjen MZ Preki šor. Pored ovoga prodaju i prostor gde se nalazi JUP “Urbanizam”. Neko ko prodaje svoju imovinu pokazuje nemoć da na drugi način reši probleme. Kada bi se ovi prostori izdali u zakup na 10 godina dobila bi se ista sredstva kao i za prodaju, ali bi prostor ostao u vlasništvu grada. Prodali bi i Dom JNA koji su dobili od Ministarstva odbrane, ali ne mogu jer je pod zaštitom države, rekao je poverenik SNS Boban Birmančević i osvrnuo se na to da će se u seoskim mesnim zajednicma održati referendumi na kojima će građani odlučivati kako će se trošiti njihova sredstva od poreza, dok se u isto vreme ni jedan stanovnik MZ Preki šor nije pitao o odluci da se proda pomenuta imovina.
Birmančević je istakao da je Preki šor jedina gradska mesna zajednica gde su na vlasti kandidati koje je podržala vladajuća struktura u Šapcu. Prema njegovim rečima, izbori za ovu MZ održani su za vreme poplava 2014. godine, kada je SNS štitio grad od Save, pa nisu mogli da daju podršku kandidatima. Takođe, Birmančević je rekao i da je ovo jedina MZ u kojoj se “ne radi ništa”.
Birmančević je na konferenicji izneo i informaciju da je protiv gradonačelnika Nebojše Zelenović podneta krivična prijava i to od strane zaposlenih u Gradskoj upravi, zbog odluke da se ne naplaćuje iznošenje smeća sa seoskog područja početkom 2016. godine.
-Gradonačelnik je 19. februara doneo odluku da se odnošenje smeća iz seoskih mesnih zajednica ne naplaćuje i to retroaktivno od 1. januara, do 30. aprila, kada prođu lokalni izbori. Odluka je doneta zbog sakupljanja jeftinih političkih poena, a njom su oštećeni građani Šapca. Direktor JKP “Stari grad” je napisao da to ne može tako, da nije dozvoljeno, ali je gradonačelnik odgovorio da se zahtevi za refundaciju troškova dostavljaju Gradskoj upravi, naveo je Birmančević.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa