3. februar 2011.3. feb 2011.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

SVEDOČANSTVO VREMENA

Posle zajedničke manifestacije sa Medicinskom školom prošlog četvrtka u galeriji Umetničke škole otvorena je izložba „Pečatni prsten Nemanjića“ koja će do dvadeset osmog februara biti otvorena za sve one koji žele da je pogledaju
Svestranost i talentovanost učenika Škole za umetničke zanate i ove godine je došla do izražaja a na proslavi svoje slave Svetoga Save celokupno učešće uzeo je hor pod vođstvom profesorke muzike Slađane Nikolić, ovoga puta i domaćice slave, a koja je istovremeno pripremila i dramski komad „Rođenje Svetog Save“.
- Kao domađica slave svima želim da čestitam današnju školsku slavu ““ Svetog Savu, a profesorima i učenicima da poželim uspeha u daljem radu. Evo, ovo je deseta godina kako sam u Školi za umetničke zanate i uvek se divim izložbama i radovima naših učenika, naravno, uz mentorstvo profesora. Današnja izložba me je posebno dirnula ““ rekla je Slađana Nikolić.
Članice hora i glumci u kratkom komadu su ovom prilikom bili obučeni u kostime koje su sašile generacije stilskih krojača unazad. Sve je odisalo prohujalim vremenima kada je vladala loza Nemanjića. To je bila prilika ove škole da se na skroman način oduži svojim precima i da prikaže pečate Nemanjića koji su svedočanstvo jednog vremena, vremena moćne srpske srednjovekovne države.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa