28. septembar 2017.28. sep 2017.
Predstavnici grada sa gostima iz Rusije

Predstavnici grada sa gostima iz Rusije

ŠABAČKU GIMAZIJU POSETILE KOLEGE IZ RUSIJE

Zajedno u budućnost

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić ugostio je predstavnike Šabačke i Ruske 67. Gimnazije iz Nižnjeg Novgoroda. Tokom višednevnog boravka Ruske delegacije u Šapcu, potpisan je Protokol o saradnji i pristupanje Šabačke gimnazije projektu “Zajedno u budućnost” u kojem su obrazovne ustanove iz celog sveta.
-Potpisali smo sporazum sa 67. Gimnazijom iz Nižeg Novgoroda koji predstavlja početak naše saradnje koja će se zasnivati na razmeni učenika, profesora i nastavnog materijala. Ujedno, postajemo deo njihove organizacije “Zajedno u budućnost” koja okuplja najbolje škole iz celog sveta - poručila je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić istakao je da grad Šabac izdvaja značajna sredstva za obrazovanje, jer je ulaganje u obrazovanje, zapravo ulaganje u budućnost.
-Drago mi je što će đaci imati priliku da posete 67. Gimnaziju u Rusiji, koja je među sto najboljih. Ovo nije samo saradnja sa decom i učenicima iz Rusije nego širom sveta. Izuezetno je, i za njih jako bitno da prošire vidike i razmene iskustva i znanja. Na ovaj način naši učenici odlaze u jedan veliki projekat koji mi kao grad podržavamo. Očekujemo da se ti đaci kada završe školu, vrate u Šabac i pomognu razvoju svog grada- naveo je Nemanja Pajić.
Tokom prijema, govorilo se o mogućnostima dalje saradnje u ovoj oblasti. Predstavnici Ruske 67. Gimnazije, mišljenja su da su našli partnersku gimnaziju i iskazali zadovoljstvo budućom saradnjom.
- I jedna i druga škola su poznate u svojim sredinama. Naša škola je više puta odlikovana, imamo vrhunske učenike a gotovo svi profesori su dobitnici državnih priznanja Rusije za obrazovanje - istakla je Ljubov Trofimova, predstavnica 67. Gimnazije iz Nižnjeg Novgoroda.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa