28. septembar 2017.28. sep 2017.
Odgovorno od malih nogu
PU “Naše dete” i JKP “Stari grad”

Odgovorno od malih nogu

Radionica pod nazivom “Da li znaš da recikliraš“ održana je u vrtiću “Pčelica” u organizaciji PU “Naše dete” i JKP “Stari grad”. Cilj radionice je skretanje pažnje javnosti na veliki značaj pravilne reciklaže i očuvanja životne sredine. Deca iz dve pripremne predškolske ustanove pokazala su kako se na pravilan način vrši selekcija otada.
-Predškolska ustanova započinje projekat “Odgovornost prema svom gradu i zelenilu” koji će se realizovati kroz tri etape. Prva etapa je odgovornost prema kućnim ljubimcima, druga je očuvanje životne sredine, a treća etapa je selekcija otpadnog materijala. Danas smo započeli prvom aktivnošću koju smo imali u Gradskom zelenilu gde smo obišli azil za pse. Hteli smo da ukažemo na to koliko je bitno da deca imaju razvijenu svest o tome da ako se prihvate kućnog ljubimca, treba i da ga zadrže kako ne bi završio na ulici pa u azilu. U vrtiću “Pčelica” realizujemo radionicu koja je tematski opredeljena za selekciju otpada i reciklaže –istakla je Sandra Mićić, direktorka PU “Naše dete”.
Prema rečima Snežane Đokić, za život u zdravoj sredini, najvažnije je da se deca od malih nogu upoznaju sa pravilima jer budućnost zavisi od toga kakva nam je sadašnjost.
-Jako je lepo slušati decu, odgovarati na njihova pitanja, videti kako razmišljaju i uticati preko njih na odrasle. Svi treba da shvatimo da je budućnost naša u tome da vodimo računa o životnoj sredini u kojoj živimo. U kontaktu sa Predškolskom ustanovom dogovorili smo saradnju u toku godine. Vršenje primarne selekcije otpada na mestu nastanka je od izuzetne važnosti. Počeli smo sa selekcijom otpada, postavili smo reciklažna ostrva 2016. godine, a na selima vršimo deljenje vreća za selektovan otpad. Cilj je da što manje metalne ambalaže i papira završi na deponiji – istakla je Snežana Đokić.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa