28. septembar 2017.28. sep 2017.
“ZLATNI” NIKOLAJEVCI
SLAVLjE OŠ “NIKOLAJ VELIMIROVIĆ”

“ZLATNI” NIKOLAJEVCI

Učenici šabačke OŠ “Nikolaj Velimirović”, uzrasta od trećeg do sedmog razreda osvojili su prvo mesto na međunarodnom takmičenju “Žogarija”, održanom u Zagrebu. Oni su slavili u konkurenciji osam država bivše Jugoslavije, Italije i Mađarske
“Žogarije” (loptarije) sportsko rekreativno edukativna manifestacija namenjena učenicima osnovnih škola od 2017. godine zaživela je u Srbiji. Šapcu je pripala čast da organizuje prvo takmičenje tokom tekuće godine, ali i da se pri njenom kraju ponosi šampionima na međunarodnom nivou.
Učenici OŠ “Nikolaj Velimiorvić najpre su trijumfovali na gradskom rangu, potom su bili najuspešniji na sportskim poligonima i kvizu znanja na nivou cele države i tako izborili plasman na međunarodno finale u Zagrebu. Pobednički niz nastavili su i u prestonici Hrvatske. Prema propozicijama “Žogarija”, pravo nastupa imaju učenici od trećeg do sedmog razreda (negde u kombinaciji, a u nekim disciplinama je striktno određeno koji uzrast sme da se nadmeće), a put Zagreba je otputovalo 14 đaka i četiri profesora: Predrag Brajić, Milorad Milovanović, Maja Perić i Andrijana Ilić. U konkurenciji osam škola, šampiona osam država, “Nikolajevci” su bili u vrhu, stigli do finala i tamo, najpre, poraženi od osnovaca iz Prilepa (BJR Makedonija). Ipak, naknadno je utvrđeno da je u odlučujućoj igri, namenjenoj samo najmlađim učenicima, škola našeg južnog suseda nastupila sa starijim đacima, te su kažnjeni diskvalifikacijom, a titula je stigla u Šabac.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa