21. septembar 2017.21. sep 2017.
ODRŽANA 16. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA
JEDNOGLASNO

O LEČENjU DECE

Odbornici Skupštine grada jednoglasno su usvojili Odluku o osnivanju budžetskog fonda za lečenje dece od teških i retkih bolesti
Veliki broj tačaka dnevnog reda, „virus osipanja“ u SNS i jednoglasna odluka o osnivanju budžetskog fonda za lečenje dece koja su obolela od teških i retkih bolesti, obeležilo je 16. Sednicu Skupštine grada.
Odbornici Skupštine grada jednoglasno su usvojili Odluku o osnivanju budžetskog fonda za lečenje dece od teških i retkih bolesti.
U okviru ovog Fonda biće organizovana pomoć oko nabavke lekova, rehabilitacije i lečenja dece kod nas ili u inostranstvu.
- Novac će biti prikupljen putem donacija, fondova i organizovanja različitih humanitarnih manifestacija. Jako je bitno skrenuti pažnju na probleme ove dece i njihovih roditelja – rekla je Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
Ovu odluku podržala je i odbornička grupa Srpske napredne stranke, a njen šef dr Aleksandar Pajić je upozorio na mogućnost zloupotrebe novca koji će biti sakupljen.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kazao je da će odluke o tome kako će biti raspoređena sredstva iz ovog Fonda donositi Savet za zdravlje grada Šapca.
-O tome ni ja, niti bilo koji drugi političar, niti možemo, niti smemo da donosimo odluke. Savet za zdravlje je nadležno telo i oni će u svojim daljim koracima, kroz pravilnike, utvrditi kako će se ta odluka sprovoditi. Zahvalan sam svim odbornicima što su podržali Odluku o osnivanju fonda za lečenje dece, jer je time pokazano da je u Šapcu razvijena svest o brizi o najmlađima, posebno o onoj deci kojoj je potrebna pomoć u lečenju. Grad Šabac za socijalnu zaštitu izdvaja šest odsto svog budžeta, i kroz različite programe pomažemo svima kojima je pomoć potrebna – rekao je gradonačelnik.
Odbornici su usvojili i Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu javnog sektora grada Šapca. Na ovaj način grad Šabac se usaglasio sa Odlukom Vlade o maksimalnom broju zaposlenih. Taj broj iznosi 1.422 zaposlena na neodređeno.
Gradonačelnik je napomenuo i da Šabac ima najmanji broj zaposlenih u javnom sektoru i da pored toga pruža najbolju uslugu svojim sugrađanima, a da je dokaz za to potvrda koju je Šabac dobio od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao grad koji najbrže izdaje građevinske dozvole.
Odbornici su usvojili i izveštaje o poslovanju javnih preduzeća i dali saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti.
Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama Statuta ustanova kulture, predlozi planova regulacije, imenovanja direktora javno-komunalnih preduzeća i predlozi razrešenja i imenovanja nadzornih, upravnih i školskih odbora.
Na sednici Skupštine grada Šapca imenovani su direktori javnih preduzeća: Aleksandar Prodanović za direktora JKP „Toplana – Šabac“ Šabac, a Snežana Đokić za direktora JKP „Stari grad“ Šabac. Za direktora JKP „Vodovod – Šabac“ imenovana je Daniela Lovrin Gavrilović, Milan Vasić za direktora JP „Infrastruktura Šabac“, dok je dr Jasmina Stanković imenovana na mesto direktora Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“.
„ŠEF NE DOZVOLjAVA“
Tokom rasprave o usvajanju izveštaja o poslovanju JKP „Vodovod - Šabac“ odbornica SNS Svetlana Stanković rekla je da se i dalje osećaju neprijatni mirisi koji dolaze iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktorka Vodovoda Daniela Lovrin Gavrilović demantovala je ovu tvrdnju istakavši da se otpad redovno odnosi i skladišti. Ona je pozvala odbornicu Stanković da po okončanju te tačke dnevnog reda zajedno odu do postrojenja kako bi se uverila da nema tih mirisa. Odbornica Stanković je htela da pođe, ali joj, kako nezvanično saznajemo, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Pajić to nije dozvolio.
K.A.-N.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa