21. septembar 2017.21. sep 2017.
Za razvoj Grada bitni su prijatelji
AMBASADOR KRALjEVINE HOLANDIJE U POSETI ŠAPCU

Za razvoj Grada bitni su prijatelji

Šabac je prošle subote posetio ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji, Henk fon den Dul, za koga je prijem u Gradskoj kući priredio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Tokom prijema u Gradskoj kući, predstavnici Grada Šapca su ambasadora Kraljevine Holandije upoznali sa privrednim potencijalima grada, ali se razgovaralo i o kulturi, obrazovanju, infrastrukturi i gradskim manifestacijama.
Nakon zvaničnog prijema gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, su sa ambasadorom posetili Biblioteku šabačku, Narodni muzej, prošetali centralnim gradskim ulicama i na Trgu se sreli sa rukometašicama iz Holandije koje su trenutno gosti grada.
Gradonačelnik Zelenović je rekao da je ponosan što je još jedan ambasador odlučio da poseti naš grad i upozna se sa njegovim lepotama, potencijalima i istorijom.
-Ambasadoru Holandije smo pokazali grad i pokazali smo koliko dobri domaćini možemo da budemo. Pored istorije, tradicije i prirodnih lepota našeg grada, sa ambasadorom smo razgovarali i o planovima za budućnost. Za dobar razvoj našeg grada, važni su nam i prijatelji, čija iskustva nam mogu pomoći da od Šapca napravimo pravi, evropski grad. Drago mi je i što je ambasador došao u naš grad baš u ovo vreme, kada je Šabac prestonica humora i satire i kada sija posebnim karnevalskim sjajem, rekao je Zelenović i dodao da se nada da će u našem gradu ubuduće biti još holandskih kompanija.
Ambasador Kraljevine Holandije Henk fon den Dul, pohvalio je način na koji je dočekan u Šapcu, ističući da je prijem bio topao i srdačan.
-Gradonačelnika Šapca sam upoznao na jednom skupu, pre nekoliko dana, i on mi je tom prilikom rekao da moram posetiti Šabac iz dva razloga. Prvi razlog je Čivijada i karneval koji se održavaju, a drugi povod za posetu je trenutni boravak ženske rukometne ekipe, koje igraju na turniru u Šapcu. Danas sam došao i shvatio da postoji mnogo više razloga da se poseti ovaj grad. Ovo je grad sa veoma aktivnom i posvećenom upravom, upravom koja se trudi da obezbedi bolju budućnost za njene građane. Posebno mi se dopala informacija koju sam dobio od gradonačelnika, da su građani aktivno uključeni u odlučivanje i donošenje važnih odluka za život grada, istakao je ambasador Holandije.
On je rekao da ga je u Šapcu dočekalo lepo i sunčano vreme, da je uživao u poseti i da će sigurno ponovo doći.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa